Cap equip ha aconeguit encadenar dos títols a la Lliga de Campions en un repte que assumeix avui el Madrid a Cardiff en una final en què el Juventus, botxí del Barça, és el seu darrer obstacle cap a la seva dotzena Copa d'Europa. Dani Alves és dubte en els italians mentre la titularitat de Bale o Isco centra l'atenció en l'onze de Zinedine Zidane.

A Cardiff, la final somiada de Gareth Bale a la seva ciutat natal, arriba el Madrid llançat després de complir el seu gran objectiu del curs: guanyar la Lliga.. Amb Zidane instal·lat a l'èxit en la primera temporada que dirigeix d'inici a fi. Triomfant amb la seva aposta per les rotacions massives i la gestió del vestuari, els descansos de Cristiano Ronaldo, la manera de gestionar la frustració de James i Morata. La seva mà d'entrenador el converteix en el gran triomfador a falta d'un partit que pot enlairar la seva imatge com a tècnic. Zidane ha de prendre una decisió clau per al joc del seu equip i una altra de dolorosa. La primera rau entre Bale o Isco. El gal·lès arriba just, acabat de recuperar de la seva última lesió muscular en una campanya marcada per les lesions. Sense ritme de competició i confessant que no està per a tot el partit. Zizou haurà de decidir si el posa d'inici i torna al 4-3-3 per intentar fer mal amb velocitat a la Juve o premia la brillantor d'Isco en un final de temporada que es va jugar sota el seu lideratge. La continuïtat del malagueny aporta major equilibri amb un 4-4-2, que també va millorar el futbol amb bones dosis de la seva màgia.

El Juventus arriba igual de llançat a la final. Campió de la Lliga italiana per sisè any consecutiu, i de la Copal. Amb el repte marcat de tornar a aixecar la Copa d'Europa en un moment que porta sense assaborir 21 anys. El principal dubte del tècnic té a veure amb la posició en la que actuarà Dani Alves, de la qual dependrà també la titularitat de l'extrem colombià Juan Guillermo Cuadrado. A l'espera de les últimes proves d'Allegri, la sensació és que Dani Alves actuarà en posició avançada, per augmentar l'equilibri d'un equip que haurà de defensar-se de les pujades potents dels laterals madridistes. La parella d'internacionals italians Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini ocuparan la saga, amb Andrea Barzagli i Álex Sandro en els dos laterals.ot i que Barzagli és principalment un defensa central, Allegri el va alinear amb bons resultats en la posició de lateral a les dues semifinals contra el Mònaco i també a la final de la Copa Itàlia guanyada contra el Lazio. L'exmadridista Sami Khedira formarà el doble pivot al centre del camp al costat de Miralem Pjanic, amb Alves, la màgia de Paulo Dybala i Mario Mandzukic en línia de tres per darrere del nou, Gonzalo Higuaín. Després de les finals perdudes a Manchester contra el Milan ia Berlín contra el Barcelona, el Juventus està llest per aturar avui el Madrid.