El pilot gironí Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), va sumar la seva tercera millor classificació de la temporada en ser el més ràpid en la segona classificació per al Gran Premi d'Itàlia de MotoGP que, demà diumenge, es disputarà en el circuit de Mugello. Abans de Mugello, el líder del mundial va ser el més ràpid d'entrenaments a Losail (Catar) i Le Mans (França).

Viñales va marcar un millor temps d'1:46.575 amb Rossi i Dovizioso a més de dues dècimes de segon, 1:56.814 i 1:56.835, respectivament.

Rossi va ser un dels protagonistes de la jornada, primer per ser el mes ràpid al final dels tercers entrenaments lliures, però també per sofrir una caiguda, sense conseqüències.

"Tito" Rabat Honda RC 213 V), qui per primera vegada va aconseguir ficar-se en la segona classificació directa va protagonitzar una anècdota després dels tercers lliures, en els quals va aconseguir el seu temps, doncs se'n va anar al taller de Repsol Honda per donar les gràcies tant a Márquez com al seu equip, ja que va aconseguir passar ronda seguint la seva estela.

I Rabat va continuar més o menys amb aquesta tònica en la segona classificació, en la qual es "va enganxar" a la roda de Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) per posar-se darrera d'ell, però tots dos es van veure superats per l'espectacular temps de Maverick Viñales, que va rodar en 1:46.575, mentre que Márquez va tenir alguns problemes i es va haver de conformar amb la sisena posició.

Jorge Lorenzo ho va intentar en la seva última volta però al final va ser setè.

Al costat de Viñales en la primera línia va acabar Valentino Rossi i Andrea Dovizioso i en la segona línia es van classificar l'italià Michele Pirro i els catalans del Repsol Honda, Dani Pedrosa i Marc Márquez.

Álvaro Bautista, que va arribar a ser capdavanter de la sessió, va acabar vuitè, amb Rabat, al final, desè, mentre que Aleix Espargaró va ser dotzè en quedar-se literalment sense temps després de la seva caiguda per millorar dotzena posició.