El pilot de Roses Maverick Viñales (Yamaha) va aconseguir consolidar la seva posició de líder del Mundial després de la disputa del Gran Premi d'Itàlia de MotoGP, celebrat al circuit de Mugello, després d'una cursa en què el rosinc va aconseguir situar-se entre les Ducati d'Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci. Amb aquest segon lloc Viñales, que arribava a Itàlia amb disset punts d'avantatge sobre el pilot d'Honda Dani Pedrosa, en marxa amb vint-i-sis d'avantatge sobre Andrea Dovizioso, que amb la victòria d'ahir va aconseguir situar-se segon al Mundial.

L'italià Valentino Rossi (Yamaha) va sortir com una bala només apagar-se el semàfor vermell, igual que Marc Márquez (Honda) i Jorge Lorenzo (Ducati), que van sortir des de la segona i tercera línia, respectivament.

La Ducati, una moto amb molta velocitat punta, era la màquina ideal per guanyar a Mugello, amb una recta de 1.141 metres i això ho van saber aprofitar perfectament tant Dovizioso com Petrucci. Viñales, que va aconseguir encapçalar la cursa unes quantes voltes, va haver de doblegar-se per la superior velocitat de les màquines italianes.

La lluita en les primeres voltes va ser de tu a tu entre les Ducati i les dues Yamaha oficials, però Rossi, que havia aconseguit posar-se al capdavant en els primers compassos es va veure superat primer per Viñales i, més tard, per Dovizioso. Darrere Petrucci estirava les motos de Márquez i Lorenzo, que volien aprofitar-ne el rebuf.

Més enrere Dani Pedrosa (Honda) no pogué rendir al mateix nivell que en els entrenaments i, en poques voltes, es va veure relegat a la desena posició, que després va ser la dotzena, rodant gairebé un segon més lent que el grup capdavanter, fins que a la darrera volta va caure a terra al topar amb Cal Crutchlow en intentar superar-lo. Aquest zero el va fer baixar de la segona a la cinquena posició del Mundial.

Viñales encapçalava la classificació fins que, a la volta 14, Dovizioso va superar-lo aprofitant la velocitat punta més alta de la seva Ducati per superar-lo a San Donato i començar a distanciar-se del trio perseguidor fins entrar en primer lloc a la línia d'arribada.

La notícia negativa del dia va ser la lesió a l'espatlla d'Albert Arenas (Mahindra), després d'una caiguda a la segona volta de la cursa de Moto3, en la qual va guanyar Andrea Migno. En la classificació del Mundial, Joan Mir segueix com a líder.

El llançanenc Isaac Viñales (Kalex) va aconseguir el tretzè lloc en la cursa de Moto2, en què va vèncer l'italià Mattia Pasini, completant un triplet de victòries italià, cosa que no es veia des del 2008. A Moto2 el Mundial l'encapçala Franco Morbidelli, amb tretze punts d'avantatge sobre Tomas Luthi.

La propera cita mundialista portarà els pilots fins al circuit de Catalunya-Barcelona, a Montmeló, d'aquí dues setmanes, d'on, passi el que passi, el rosinc Maverick Viñales, sortirà com a líder.