Maverick Viñales, líder del mundial de MotoGP, va reconèxier ahri abans de començar els entrenaments del Gran Premi de Catalunya al circuit de Montmeló que el seu principal rival, de qui realment es vol distanciar, «és de Marc (Márquez)». «Sobretot de Marc, de tots el pilots és de qui em prefereixo distanc iar perquè al final està en una altra marca, que és una gran marca, i ell també està a un gran nivell, de manera que realment el principal objectiu és aquest, és important», va assenyalar ahir Viñales.

El líder del Mundial va lamentar no haver realitzat els tests en aquest circuit: «Sempre és important provar a les pistes, més que res per veure les sensacions, una mica el que et trobaràs al cap de setmana, i on treballar, però la nostra moto està funcionant bé en tots els aspectes, així que esperem que no se'ns compliqui la feina».

«Em preocupa l'asfalt, ja que l'any passat va ser molt difícil la carrera i de la primera volta a l'última els temps van baixar molt. Caldrà ser intel·ligent en l'aspecte de posar una bona electrònica i serà important tenir una bona posada a punt», va dir el pilot de Yamaha, que va recalcar que «cal sortir d'aquí líder i intentar ampliar una mica, si és possible». «En aquest mundial cal intentar ser molt regular i no baixar del podi, serà important d'aquí a final de temporada estar sempre entre els tres primers», va dir Viñales.