En una darrera jornada d'autèntic infart per a uns quants equips, l'Osca va fer història aconseguint la seva primera participació al play-off d'ascens, eliminatòries en les quals acompanyarà a Getafe, Cadis i Tenerife. Emoció també a la part baixa, una nit en la qual l'UCAM Múrcia va perdre la categoria amb la derrota al camp d'un Nàstic que, guanyant, es va acabar salvant.

Per la part alta de la taula hi havia tres equips que es disputaven una plaça per jugar la promoció d'ascens a Primera Divisió (que ja comença aquest proper dimecres). Osca, Valladolid i Oviedo lluitaven per ser el darrer classificat pel play-off i eren diverses les combinacions que permetien a un o altre aconseguir l'ascens. El millor classificat era l'Osca, que depenia d'ell mateix, però tenia el factor en contra de jugar al camp del campió, el totpoderós Llevant. El Valladolid rebia el Cadis, ja confirmat en la promoció, amb l'esperança de la punxada aragonesa; mentre que l'Oviedo, que havia d'esperar l'ensopegada tant d'Osca com de Valladolid, tenia un partit més assequible al camp d'un Elx ja de Segona Divisió B.

Al final tots tres van aconseguir guanyar. L'Osca amb remuntada al camp del Llevant (1-2), el Valladolid per la mínima davant el Cadis (1-0) i l'Oviedo amb facilitat al camp de l'Elx (0-2). Aquests resultats, doncs, deixaven l'Osca com al rival del Getafe en la promoció. L'anada es jugarà dimecres a l'Alcoraz a partir de les 9 de la nit. L'altra eliminatòria la disputaran Cadis i Tenerife, que obriran foc dijous a terres andaluses, també a les 9. Els partits de tornada es jugaran el cap de setmana.

L'agonia del descens

Si hi havia igualtat i nervis entre els equips que lluitaven pel play-off d'ascens, els que pitjor ho van passar van ser els que havien de viure l'agonia d'intentar evitar el descens a la Segona Divisió B.

On el dramatisme era màxim era al Nou Estadi de Tarragona, camp en el que el Nàstic rebia l'UCAM. Qui guanyés s'assegurava la permanència i, qui perdés, diria adeu a la categoria. El partit va ser travat i tens i, al final, amb un penal aturat pel porter del Nàstic, l'UCAM perdia i se n'anava a Segona Divisió B. També hi estaven implicats l'Almeria i l'Alcorcón, que havien de guanyar els seus partits per evitar el descens. I així ho van fer. El conjunt andalús va superar el Reus per la mínima (1-0), mentre que l'Alcorcón va desfer-se del Lugo per 3-0.