Els pitjors auguris es van complir i el pilot rosinc de MotoGP, Maverick Viñales (Yamaha), va quedar molt lluny de les primeres posicions al Gran Premi de Catalunya al acabar en desè lloc. Amb tot, Viñales segueix liderant el Mundial de pilots, amb 111 punts, 8 més que el seu immediat perseguidor, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati) que, amb la d'ahir, acumula dues victòries consecutives aquesta temporada a la categoria. Viñales es va mostrar molt descontent amb com li havia anat el cap de setmana de Montmeló i apuntava a un responsable clar, Michelin. El proveïdor de pneumàtics d'aquesta temporada no acaba de ser fiable i, segons Viñales, «per mi és un drama», ja que «venia de guanyar o fer segon i ara soc desè». Va concretar, a més, que «el meu problema no era tant per la goma davantera. El problema era la goma del darrere, que es frenava fins a la cinquena. Obries gas i la moto no avançava».

Així les coses per Viñales, el gran triomfador del Gran Premi de Catalunya va ser l'italià Andrea Dovizioso, que va aconseguir vèncer la carrera, per davant dels catalans Marc Márquez i Dani Pedrosa, els dos de l'equip Repsol Honda.

Avantatge reduït

Amb la victòria de Dovizioso, Maverick Viñales veu com el seu avantatge al capdavant del Mundial passa de ser de 26 punts a només vuit respecte al pilot de Ducati, mentre que Marc Márquez, amb la segona posició a Montmeló, puja fins la tercera posició a 23 punts del rosinc.

Quan es va apagar el semàfor, Dani Pedrosa, autor de la pole position, va aconseguir mantenir-se en el primer lloc, mentre que Márquez havia d'evitar la moto de Danilo Petrucci (Ducati) per tal de poder avançar. L'italià va sortir en diagonal i gairebé fa que la seva moto impactés en la de Márquez, que va poder evitar el contacte.

Cap dels dos pilots oficials de Yamaha (Viñales i Rossi) van poder aprofitar la sortida per guanyar posicions, així Rossi va acabar la primera volta en dotzena posició mentre que el rosinc ho feia en la setzena. En aquesta primera volta, a més, Pedrosa no va poder aguantar el lideratge i li va cedir a Jorge Lorenzo (Ducati) i, després, es va veure superat també pel seu company d'equip, Marc Márquez.

Ja a la quarta volta, l'atac de Lorenzo havia fet una selecció entre els pilots i només en quedaven cinc al grup capdavanter: Lorenzo, Márquez, Dovizioso, Pedrosa i Folger.

Rossi i Viñales van seguir patint els problemes amb els pneumàtics que van arrossegar durant tots els entrenaments i donant mostres més que evidents de no estar còmodes, fet no gaire comprensible si es té en compte que Folger, amb una moto semblant, estava per davant plantant cara als seus rivals.

Al final de la sisena volta, al revolt deu, Marc Márquez li va fer un espectacular interior a Jorge Lorenzo descentrant al pilot mallorquí, que va veure com, en menys d'una volta, l'avançaven també Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci i Jonas Folger. La vuitena volta va ser per a Dani Pedrosa, el més ràpid d'entrenaments, que li va posar la moto per dins a final de recta a Márquez i poc després ha fet el mateix Dovizioso, mentre que Valentino Rossi va recuperar posicions a poc a poc i a la novena volta era vuitè, amb Viñales catorzè.

Pedrosa va aconseguir posar la moto per dins a Márquez i va passar a encapçalar la prova, amb Dovizioso enganxat rere seu, i va aguantar líder de la carrera fins al començament de la dissetena volta, quan per velocitat i a la mateixa recta de meta Andrea Dovizioso es va posar primer, i poc després Marc Márquez va esperar una oportunitat clara per superar el seu company a Repsol Honda i evitar que l'italià s'escapés camí de la seva segona victòria consecutiva de la temporada. Márquez va intentar que Dovizioso no s'escapés però el ritme de l'italià, que va baixar gairebé un segon la seva volta ràpida, va aconseguir un mínim avantatge a cinc voltes del final, mínim però suficient per aconseguir endur-se la victòria al final. Les curses van reunir uns 100.000 aficionats (99.873, xifra oficial).

Les dues Yamaha oficials, la de Rossi i Viñales, van acabar en posicions més discretes, la vuitena i la desena, respectivament. El proper Gran Premi es disputarà a Assen, d'aquí a dos caps de setmana, i pendents dels pneumàtics que enviaran a Viñales.