La primera regata "Vela Clàssica Costa Brava" ha començat aquest divendres al port de l´Estartit. La prova, organitzada pel Club Nàutic Estartit i que alhora és el Campionat de Catalunya d´Embarcacions Clàssiques i d´Època, té lloc des d´avui fins diumenge 17 de juny. La competició està adreçada a embarcacions d´època, clàssiques i d´esperit de tradició. La presentació de l´esdeveniment ha tingut lloc aquest migdia al dic de Garbí del port de l´Estartit. Tot seguit, s´ha donat el tret de sortida a la regata amb el senyal d´atenció de la primera prova, que ha transcorregut entre l´Estartit i l´Escala.

La segona i la tercera etapa es disputaran dissabte 17 i diumenge 18, totes dues a les 12 del migdia. El mateix diumenge a les 5 de la tarda es lliuraran els trofeus al local social del Club Nàutic Estartit. Un total de sis embarcacions han pres part de la sortida de la competició, que tindrà tres recorreguts: direcció nord, direcció sud, i per l´entorn de les Illes Medes. Les condicions de navegació poden alterar l´ordre i el recorregut de cada dia.

Els sis vaixells daten d´èpoques que van des del 1930 al 2003. En destaquen el Delphis, del Reial Club Nàutic de Barcelona (RCNB), que és el més vell dels participants (1930) i està fet de fusta. L´embarcació més gran és el Nerissa, també del RCNB, que medeix 16,30 metres i és del 1965. Els altres vaixells són el Diana (1964), el Pandia (1970), l´Emeraude (1976), i el Tabary (2003). Aquest darrer és d´esperit de tradició fabricat respectant les tècniques d´abans. Per a més informació i resultats, es pot consultar el lloc web www.cnestartit.com.

Jordi Ponjoan, president del CN Estartit ha assegurat que és "un honor" que la primera regata de vela clàssica de tota la Costa Brava coincideixi amb el Campionat de Catalunya. Ponjoan ha manifestat la voluntat que aquesta regata sigui "el principi d´un gran esdeveniment". Jordi Colomí, primer tinent d´alcalde de Torroella de Montgrí i l´Estartit, ha fet èmfasi en el procés actual de remodelació del port de l´Estartit, que "revitalitza l´entorn del municipi". Colomí confia en què el CN Estartit es converteixi en un futur en "un dels clubs nàutics de referència del Mediterrani".

Sergi Alós, CEO de Top Sailing Charter i patrocinador de la prova, ha destacat la importància d´accions com la "Vela Clàssica Costa Brava" perquè, amb el pas del temps, "es pugui construir un destí nàutic que acabi de completar la gran oferta que ja existeix a la Costa Brava, amb la possibilitat de ser gaudida des del mar". A l´acte també hi ha assistit Anna Torramadé, vocal de l´EMD de l´Estartit, Josep Maria Pla, Vicepresident de Relacions Institucionals de l´Estació Nàutica de l´Estartit i Leonardo García de Vicentiis, president de l´Asociación Española de Barcos de Época y Clásicos.