Un gol de penal del Rápido de Bouzas a tres minuts per al final va evitar que el Peralada tornés cap a casa amb una victòria que els deixava amb un clar avantatge per afrontar el partit de tornada de diumenge vinent. Els gironins, que van fer una gran primera meitat, es van avançar gràcies a un gol en pròpia porteria a la mitja hora de joc, però un penal per mans de Djak al tram final va igualar novament una eliminatòria que es decidirà a Peralada. A la segona part del partit d´ahir, els gallecs van ser més intensos i, tot i jugar amb un home menys des del minut 54, van aconseguit empatar i deixar-ho tot obert per a un ascens que es decidirà a l´Alt Empordà.

El Peralada va sortir al terreny de joc del Baltasar Pujales de Vigo amb la intenció de manar des del primer minut de l´eliminatòria. Els gironins van dominar en tot moment el rival, que es va veure superat en tots els aspectes i ni tan sols van posar a prova un Gianni que va viure tranquil durant tota la primera meitat. El Peralada seguia sent aquest equip que està brillant en la promoció d´ascens i que no s´ha vist superat, excepte en la gairebé intranscendent segona part a Conca, per cap dels seus rivals. Bones combinacions en atac i un brillant rigor defensiu deixaven el Peralada com a amo i senyor del partit a Vigo.

La diferència al descans era de 0 a 1 per als empordanesos, però no hauria sigut estrany que l´avantatge fos més ampli. Els d´Arnau Sala tenien el rival controlat i aquest, fruit de la impotència, recorria al joc dur per frenar el futbol dels altempordanesos. Després d´un avís de Coro, el mateix futbolista va contribuir en la diana del seu equip. Una vaselina del capità del Peralada per sobre el poter local quedava curta i, en l´intent de rebutjar el perill els dos centrals del Bouzas es van fer un embolic i es van acabar introduint la pilota al fons de la seva mateixa porteria. Premi més que merescut per a un Peralada superior al primer temps.

El gol va donar una relativa tranquil·litat a l´equip xampanyer per fet d´haver complert un dels objectius de la tarda d´ahir, que era marcar almenys un gol a domicili. Ho va fer novament Coro, l´home més inspirat de l´equip en el play-off. Una altra bona notícia del primer temps va ser el fet que Gianni pràcticament no va tocar cap pilota, senyal del bon treball defensiu del seu equip. Abans d´encarar el camí cap als vestidors, el Rápido de Bouzas va marcar territori utilitzant joc dur per evitar el domini gironí.

A la segona meitat, el panorama de l´enfrontament va canviar. El Rápido va sortir amb una gran intensitat i ja des dels primers instants va posar contra les cordes el Peralada. Als dos minuts de la represa, Gianni es va lluir per primera vegada en tot el partit i va aturar amb una mà espectacular un u contra u davant el davanter local Tomás. Poc després, al minut 51, el lloretenc repetia fent una gran intervenció per evitar l´empat local. El panorama del partit havia canviat per complet. La xerrada al descans de Patxi Salinas als seus futbolistes va causar efecte i després de les dues primeres arribades, Gianni completava el seu trio d´aturades als primers 10 minuts del segon temps enviant a córner una volea de Carnero.

L´expulsió no canvia el partit

A poc més de mitja hora per al final de l´enfrontament el Rápido de Bouzas es va quedar amb un futbolista menys després de l´expulsió per doble targeta groga del central Adrián. Semblava que a partir d´aquí l´escenari del partit podria tornar a canviar i que el Peralada es podria tornar a fer amo i senyor del partit, però no va aconseguir-ho. Només Higón i Coro, en una doble ocasió molt clara que va aturar el porter Diego, van posar a prova el conjunt gallec, que va seguir conduint el partit cap a la intensitat i la duresa, encara que sempre al límit de la legalitat.

No va ser capaç l´equip d´Arnau Sala de controlar el partit i aprofitar la superioritat numèrica i ho va aprofitar l´equip viguès per entrar novament a l´eliminatòria. Al minut 84 Pardavila rematava al lateral de la xarxa i al 87, un penal per mans de Djak el transformava Pereira per empatar el partit. Encara abans del final Carnero, després d´una centrada xut, obligava Gianni a allunyar l´última arribada perillosa dels gallecs.

Al final, empat a un gol que si bé deixa l´eliminatòria oberta, permet al Peralada agafar un mínim avantage per al partit de tornada. Aquest es disputarà diumenge que ve a l´estadi municipal (18.15 h), un partit que pot decidir l´ascens històric dels gironins a Segona Divisió B.