El Jutjat d'Instrucció número 1 de Pozuelo de Alarcón ha citat a declarar com investigat al futbolista del Reial Madrid Cristiano Ronaldo el proper 31 de juliol per la denúncia presentada per la Fiscalia en què l'acusa de defraudar 14,7 milions d' euros, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM). La Fiscalia acusa Ronaldo de crear una estructura societària per defraudar 14,7 milions d'euros de manera «conscient i voluntària» i li imputa quatre delictes contra la Hisenda Pública comesos entre 2011 i 2014, que suposen un frau de 14,7 milions. Es dona la circumstància que es tracta del mateix jutjat en què compareixerà el proper 27 de juny l'agent de futbolistes Jorge Mendes, representant no només Cristiano Ronaldo, sinó també a altres quatre futbolistes investigats per possibles delictes fiscals i l'exentrenador del conjunt blanc Jose Mourinho, que ahir es va unir a aquesta llista d'acusats pel Ministeri Fiscal.

Mendes ha estat citat com a imputat en el marc de la investigació del presumpte frau fiscal comès pel davanter colombià Radamel Falcao, actual jugador del Mònaco i ex de l'Atlètic de Madrid, al qual la Fiscalia acusa d'un suposat frau de 5,66 milions d'euros el 2012 i 2013, quan formava part del club madrileny. La Fiscalia també es va querellar contra el jugador del Madrid Fabio Coentrao per defraudar 1,29 milions d'euros entre 2012 i 2014, i prèviament ho va fer contra els exjugadors del Madrid Ángel Di María i Ricardo Carvalho per possibles delictes fiscals.

I ahir la Secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia de Madrid va presentat una denúncia davant el Jutjat d'Instrucció Degà de Pozuelo d'Alarcón contra l'exentrenador del Reial Madrid José Mourinho per haver defraudat 3,3 milions d'euros procedents dels seus drets d'imatge. Segons la Fiscalia, Mourinho hauria comès dos delictes contra la Hisenda Pública en relació amb l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) en els exercicis 2011 i 2012, quan entrenava el Reial Madrid. La quantitat defraudada per l'actual entrenador del Manchester United ascendeix a 3.304.670 euros (1.611.537 euros el 2011 i 1.693.133 euros el 2012).