Els medallistes olímpics Joel González i Eva Calvo, així com el prometedor Jesús Tortosa, encapçalen la delegació espanyola per als Campionats del Món de taekwondo que entre els dies 24 i 30 de juny es disputaran a la localitat sud-coreana de Muju.

A Muju el taekwondo espanyol s'exposarà a un gran test pocs mesos després dels bons resultats de Joel González i Eva Calvo en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

A la ciutat carioca, el gironí va guanyar la seva segona medalla en una cita olímpica. Joel González va ser or a Londres 2012 i bronze a Rio 2016. Aquest últim resultat el va convidar a allargar la seva carrera i a somiar amb un tercer èxit mundialista després dels seus triomfs en els Mundials de Copenhaguen i Gyeongju el 2009 i 2011. Té també una medalla platejada, aconseguida a Cheliábinsk (Rússia) el 2015.

Precisament, a la localitat russa va advertir Eva Calvo del seu propòsit de convertir-se en la successora de Brigitte Yagüe. Amb el seu subcampionat, la madrilenya va demostrar que el bronze assolit a Puebla (Mèxic) el 2013 no havia estat casualitat. A Rio de Janeiro va respondre a les expectatives: va trepitjar el segon calaix del podi, després de la britànica Jade Jones.

La madrilenya competirà a la modalitat de menys de 67 quilograms, donat el seu salt a un pes superior. En la categoria de menys de 63 quilograms participarà la seva germana menor, Marta, subcampiona del món fa dos anys a Rússia. La representació femenina la completen: Irene Laguna, Blanca Palmer, Lydia García, Lydia Fernández, Cecilia Castro i Rosanna Simón.

Un bon resultat buscarà igualment Jesús Tortosa, olímpic a Rio 2016. El madrileny va tenir l'oportunitat d'ascendir al podi en la seva estrena en uns Jocs Olímpics, però va cedir davant el dominicà Luisito Pie en l'encreuament pel bronze.

Donada la seva joventut -té 19 anys-, l'equip tècnic espera la seva eclosió en un gran campionat. Podria ser Muju l'escenari triat. Jesús Tortosa, bronze a l'Europeu de Bakú 2014 i plata a Montreux 2016, sospira per la medalla en el Mundial que es disputarà a Corea del Sud, on recentment es van concentrar els integrants de la selecció nacional.

Els altres components de l'equip espanyol són Adrián Vicente, Javier Pérez, Daniel Quesada, Raúl Martínez, Daniel Ros i Pablo Fernández.