La selecció espanyola de bàsquet femení va aconseguir ahir classificar-se per a la final de l'Eurobasket que se celebra a la República Txeca, la quarta final d'aquest equip en els darrers cinc anys, després de superar la selecció de Bèlgica per 68-52 gràcies a un gran partit de les noies de Lucas Mondelo.

Totes les jugadores espanyoles es van agradar, però van destacar especialment Alba Torrens (20 punts, 10 rebots) i Laura Nicholls, que ho va fer tot bé i va aconseguir amargar la nit a una de les estrelles del combinat belga, Ann Wauters.

Espanya va recórrer al caràcter per aconseguir passar per sobre de Bèlgica ja a la primera meitat, arribant al descans amb un marcador favorable de 36-21.

Les jugadores de Lucas Mondelo van tenir la iniciativa durant els 20 primers minuts de partit, en els que va destacar la feina feta per Laura Nichols, que no va donar cap opció a Wauters, que només va aconseguir 4 punts i 3 rebots en tot el partit.

Bèlgica, amb una Emma Meeseman que tampoc aconseguia trobar el seu lloc a la pista, va anar a remolc, incapaç d'obrir el forrellat plantejat pel seu rival, i va veure, impotent, com les espanyoles marxaven en el marcador.

Espanya treia de polleguera a les jugadores de Philip Mestdagh amb les seves transicions fluides i robatoris, pressionant la sortida de pilota belga amb molta intensitat.

Es respirava molt respecte al rival abans del partit i, a mesura que Espanya es reafirmava amb el seu excel·lent joc a l'O2 Arena de Praga, les jugadores s'anaven deixant anar.

Alba Torrens va ser, novament, la màxima anotadora, amb 20 punts, i a més va signar un doble-doble amb els seus deu rebots. La gironina Marta Xargay va aportar en la direcció de joc, a més de vuit punts. La nova incorporació de l'UniGirona, Maria Conde, va disposar de dos minuts, tot i que no poder anotar, mentre que Leo Rodríguez va aportar tres punts en els tres minuts que va ser a pista.

Bèlgica va tenir un parell d'intents de reacció però, ràpidament, van ser desfets per les de Lucas Mondelo, que avui jugaran la final davant França (20.30, TDP).