A més del Peralada, hi havia quatre equips més interessats que el conjunt xampanyer aconseguís l'ascens a Segona Divisió B. Es tractava de La Jonquera, el Girona B, el Cornellà i el Sant Privat d'en Bas, equips que, amb l'ascens del conjunt alt-empordanès, haurien aconseguit mantenir les seves respectives categories.

Amb l'empat a dos del Peralada davant el Rápido de Bouzas i la frustració de l'ascens a Segona Divisió B, els d'Arnau Sala es mantenen a Tercera Divisió, enviant La Jonquera a jugar a Primera Catalana, d'on havia aconseguit pujar, precisament, la passada temporada. Els fronterers havien acabat la temporada en setzena posició i, en principi, perdien la categoria els tres últims (del divuitè al vintè), però el descens de Prat, Espanyol B i Hospitalet a Tercera Divisió condemnava també el Montanyesa, La Jonquera i Castelldefels a baixar com a compensats. L'ascens de l'Olot en l'eliminatòria de campions va permetre al Castelldefels obtenir la salvació, però això no ha estat suficient pels jonquerencs, que hauran de fer el nou projecte pensant en Primera Catalana.

I així successivament. El descens compensat de La Jonquera, de rebot, provoca que el Girona B baixi de Primera a Segona Catalana. Els gironins tenien la salvació a mà, però l'empat a l'última jornada davant el Manresa, sumat a la victòria del Sant Cugat al camp del Llagostera B, els feia ocupar la posició que ballava amb els compensats.

I el descens del Girona B a Segona Catalana provoca el del Cornellà de Terri a Tercera Catalana, la qual cosa provoca, a la vegada, el descens del Sant Privat d'en Bas a Quarta Catalana.

L'ascens frustrat del Peralada, doncs, ha frustrat també les esperances de permanència de quatre equips més de les comarques gironines aquesta temporada.