La 23ª edició de les 24 Hores de Catalunya de Motocilisme serà de mal record pel món del motor, i és que la mort ahir del pilot català de l'equip Motos Gaspart, Enric Saurí, va enfosquir l'ambient festiu de la emblemètica prova. El pilot de 33 anys va perdre la vida per culpa de les greus lesions que va patir en un accident després que la seva moto sortís de la pista al primer revolt de la volta número 67. Tot i que els serveis mèdics el van traslladar de forma immediata a l'Hospital General de Granollers, no van poder evitar el fatal desenllaç. A l'espera de saber els resultats dels informe tècnics, tot apunta que la moto de Saurí va travessar l'escaptòria fins a impactar contra les proteccions en circumstàncies atípiques.

Enmig del desconsol pel tràgic succés, l'organització al Circuit de Barcelona-Catalunya va lamentar profundamente la pèrdua d'Enric Saurí comunicant que avui es farà l'entrega de premis sense cava i un minut de silenci en el seu record. Mentrestant la cursa va continuar endavant amb el liderat del vigent campió Yamalude Folch, equip en que córrer el gironí Xavi Pinsach.

Tercera mort a Montmeló

Es dona el cas que la mort d'Enric Saurí es produeix un any més tard de l'accident en que també va morir el mallorquí Luís Salom, durant el GP de Catalunya. En aquell cas el pilot va caure en una sessió dels d'entrenaments lliures. També al 2006 Rubén Torres va perdre la vida a una carrera de Supersport; a diferència dels dos últims casos va ser a causa d'un atropellament.