El CPA Girona competirà el setembre que ve al Mundial de la Xina, on defensarà el vigent subcampionat que va aconseguir la tardor passada a Itàlia. Aquest és el missatge que ha volgut transmetre la presidenta, Marta Ginès, després que ahir finalitzés, sense èxit, la campanya de micromecenatge que el club havia obert a la plataforma Sponsorto. S'havien proposat recaptar 23.800 euros en donatius, però només van rebre'n 1.703. Si el projecte hagués funcionat, els més de 60.000 euros que els calen per participar al Campionat del món de patinatge en grups de xou ja estarien coberts. Com que no ho ha fet, els falten entre 16.000 i 18.000 euros, que estan convençuts que podran trobar en les diverses iniciatives que tenen engegades i que mantindran actives tot l'estiu.

«Tot i que la campanya de micromecenatge no ha funcionat, teníem obertes d'altres coses que sí que estan donant resultats, com ara la col·laboració directa d'empreses o l'anar a buscar euro a euro gràcies a la venda de polseres o roses», explicava ahir Ginès. Una altra font de finançament són els bolos que els surten per presentar el seu disc d'aquesta temporada, Esclaus de la riquesa, que properament presentaran al Masnou i al Pont Major. Per a l'1 de setembre s'ha programat l'última activitat, una festa infantil que culminarà amb un sopar a Palau, que hauria de servir per acabar de tancar els números. «Aquesta mena d'activitats que hem anat organitzant ens han permès arribar a molta gent, donar-nos visibilitat i fer que es conegui el CPA Girona i la seva voluntat d'anar al Mundial de la Xina a defensar el subcampionat de l'any passat», afegia la presidenta.

L'activitat al club és, tot i que és temps de vacances, frenètica. Les patinadores ja preparen, paral·lelament amb els entrenaments per al Mundial, el disc que presentaran el 2018 i aquest estiu gaudiran de ben poc descans. Marta Ginès explica que «les noies també necessiten aturar-se, moltes venen d'una temporada dura estudiant, i hem decidit que des de finals de juliol farem vacances fins al 15 d'agost. Després ens hi tornarem a posar a totes fins marxar cap a Nanjing el cap de setmana del 2 de setembre».

A l'elit mundial

El CPA Girona fa vuit anys que competeix en grups de xou i des del 2015, quan va assolir el bronze al Mundial de Colòmbia, que està en el primer pla, plantant cara en tots els campionats al CPA Olot. El 2016 van fer un pas més, amb el segon lloc a Itàlia. Aquest curs Esclaus de la riquesa ha sigut subcampió de Girona, Catalunya i Espanya, i va quedar en quarta posició a l'Europeu de França.

L'expedició gironina a la Xina estarà formada per 26 patinadores i el cos tècnic. Ara compten amb més de 120 esportistes, gràcies a un bon treball amb la base, que els ha portat a ser un dels referents mundials. Marta Ginès recorda que «les noies dediquen totes les hores del món a preparar-se, com si fossin professionals, però malauradament aquest segueix sent un esport amateur on costa trobar recursos econòmics per subsistir».