Àngel Mullera va confirmar ahir en una roda de premsa a Lloret , al costat de l'alcalde, Jaume Dulsat, i dels seus amics i familiars, que diumenge tornarà a la competició oficial, a les pistes del seu poble, aprofitant el Míting Gran Premi Consell Comarcal de La Selva. La sanció de dos anys imposada per haver-se negat a passar un control de dopatge s'esgota un dia abans i ell ja ho té tot a punt per tornar, amb la màxima ambició: Mullera es proposa fer la mínima pel Mundial de Londres en els 3.000 obstacles (08.32:00), que també li permetria anar al campionat d'Espanya de la setmana que ve a Barcelona.

«Tinc ganes de tornar a notar aquells nervis, aquella tensió, de la competició d'alt nivell. Vull sortir a la pista, veure la familia i els amics, i dedicar-los la cursa si aconsegueixo fer la marca desitjada», explicava ahir l'atleta selvatà, que en un entrenament, fa tres setmanes, va quedar-se a vuit dècimes del registre somiat. Mullera torna a tenir la llicència tramitada i el 26 de juny es va sotmetre a un control de rehabilitació, per demostrar que està net, l'últim pas per poder competir.

El Gran Premi Consell Comarcal de La Selva arrencarà diumenge a les 20.15 del vespre amb una cursa de 200 metres lliures femenins. El plat fort arribarà a les 21.00, amb la prova de 3.000 obstacles, en què Àngel Mullera farà el seu retorn a la competició d'alt nivell, amb objectius molt ambiciosos. Jonathan Romeo farà de llebre a la cursa. «Fa molt temps que somio en el dia del retorn, tinc moltes ganes de tornar-me a posar el dorsal», subratlla. L'entrada a les proves serà gratuïta.

Mullera s'entrena des de fa un any per tornar a competir amb les màximes garanties. Amb 33 anys vol tornar a mostrar la seva millor versió, la que el va portar, entre d'altres èxits, al tercer lloc en el Campionat Europeu d'atletisme de Zuric el 2014. La seva carrera es va veure embolicada en la polèmica quan l'Agència Espanyola per a la Protecció de la Salut en l'Esport (AEPSAD) el va sancionar, el 2015, a dos anys d'inhabilitació per negar-se a passar un control antidopatge aleatori a casa seva a altes hores de la matinada. Després d'algun intent de recórrer la sentència, l'atleta va desistir, per motius econòmics i anímics, de lluitar per demostrar la seva innocència.