El tennista suís Roger Federer va aconseguir ahir eixamplar la seva llegenda aconseguint el seu vuitè títol de Wimbledon. Federer, a punt de complir 36 anys, es va convertir, d'aquesta manera, en el tennista amb més triomfs sobre l'herba de l'All England Club, superant el britànic William Renshaw i al nord-americà Pete Sampras, ambdós amb set.

La final es va veure deslluïda per una inoportuna lesió al peu del seu contrincant, el croat Marin Cilic, que no va poder estar a l'alçada del suís. Federer es va endur el triomf amb un resutlat de 6-3, 6-1 i 6-4, després de jugar una hora i 41 minuts.

I el tennista balcànic no les tenia totes d'acabar. En el segon set, amb un 3-0 en contra, enmig de llàgrimes, va demanar l'ajuda del fisioterapeuta. Tot feia indicar que es retiraria, però va tornar a sortir al terreny de joc enmig de l'ovació del públic. Després va actuar minvat davant un Federer que no va tenir compassió.

Federer va guanyar el primer parcial amb dos trencaments, en el cinquè (3-2) i en el novè (6-3), després de salvar una oportunitat de Cilic en el quart set.

Amb la seva lesió, Cilic no va poder mostrar el seu bon joc que l'havia portat a disputar la segona final de Grand Slam de la seva carrera, ni acabar complint el seu objectiu: vèncer Federer, per segona vegada en un gran.

El suís va aconseguir, d'aquesta manera, el seu segon Grand Slam d'aquest any, després de vèncer Rafa Nadal a la final de l'Obert d'Austràlia, el gener, ambdós amb 35 anys fets.

En l'entrega de trofeus, Federer tampoc va poder contenir les llàgrimes en veure la seva família, i va tenir unes paraules d'elogi cap al seu rival, al que va considerar un heroi «per haver jugat amb una lesió. Això és molt cruel», i li va reconèixer el gran torneig fet.