El nou entrenador del Barça, Ernesto Valverde, va negar ahir estar pensant en l'arribada de nous reforços, com el migcampista del PSG Marco Verratti, i va assegurar estar «molt content» amb l'actual confecció de la plantilla. «El club treballa per tenir la millor plantilla, però jo no penso que podem incorporar cap jugador. Lògicament, si després passa, doncs te n'alegres, però jo penso en els que tinc, i amb aquests treballo», va explicar. En aquest sentit, Valverde va assegurar tenir una «comunicació fluida» amb el secretari tècnic, Robert Fernández, amb qui ahir va comparèixer en roda de premsa a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. El tècnic, però, va negar haver-li demanat algun reforç: «Hi ha un intercanvi de parers lògic sobre els jugadors que estem seguint, però demanar-ne un en concret, encara no».

«El Barça està atent al mercat. Els jugadors que tenim aquí són molt bons. Ja veurem durant la pretemporada el que necessitem», va indicar el preparador extremeny, que tampoc es planteja perdre futbolistes com Ivan Rakitic o André Gomes per poder portar-ne altres com Verratti: «Són dos jugadors del meu equip i hi compto».

En aquests primers dies de pretemporada, Valverde està coneixent els seus jugadors, però creu que encara és d'hora per entrar en valoracions. «Jo també estic debutant en això. He de conèixer-los bé, relacionar-me amb ells, i en això estem», va respondre quan se li va preguntar per la tripleta Messi-Suárez-Neymar. Menció especial va tenir, això sí, per a Messi. «Entrenant Messi he tingut una sensació d'alleugeriment. Quan estàs a l'altra banqueta veus que falten jugadors per frenar-lo», va confessar. «Messi és un jugador únic i el rol que tindrà és el dels últims anys. És clar que la seva presència condiciona l'equip, però en positiu. La nostra idea és que estigui sempre a prop de la zona de finalització», va precisar Valverde.

Sobre el retorn de l'extrem gironí Gerard Deulofeu, Valverde va reconèixer haver tingut una conversa amb ell, però no li ha promès un protagonisme especial aquesta temporada: «És un jugador del club que pensem que ens pot ajudar, encara que no sabem en quina mesura». Valverde tampoc va voler confirmar si amb el fitxatge del portuguès Nélson Semedo, Sergi Roberto abandonarà definitivament el lateral dret per actuar com a interior, la seva posició natural: «Sergi Roberto ha tingut una formació de migcampista i estem lluny d'haver de buscar-li un lloc o un altre, per a ell la seva versatilitat és un avantatge més que un inconvenient».