Primoz Roglic (Lotto-Jumbo) ha guanyat la dissetena etapa del Tour de França amb una exhibició de força i potència. El corredor eslovè ha format part d´una llarga escapada que ha circulat per ports alpins tant durs com la Croix de Fer (HC), el Telegraphe (1ª) o el Galibier (HC). Roglic ha deixat enrrere els seus acompanyants a la part final del Galibier i s´ha plantat en solitari a la línia d´arribada, ubicada a la localitat de Serre-Chevalier.

Entre els homes de la general, l'etapa alpina també ha marcat diferències. Romain Bardet (Ag2R) ha estat el més valent i ha llançat tres atacs secs a les rampes del colós Galibier. El francès no ha aconseguit desempallegar-se del maillot groc Chris Froome, però sí que ha fet mal a Fabio Aru (Astana), el gran perjudicat de la jornada.

El ciclista d´Astana ha perdut més de trenta segons i les seves opcions de podi s´allunyen per moments. El seu lloc ara l'ocupa el colombià Rigoberto Urán (Cannondale), que amb una sensacional actuació ja és segon, empatat a temps amb Romain Bardet.

L'altre nom destacat de l'etapa ha estat Alberto Contador (Trek). El ciclista espanyol formava part de l'escapada de Roglic. El madrileny ha intentat realitzar una etapa èpica, però el seu intent ha acabat a mitges. Després d´atacar a més de 100 quilòmetres de l´arribada, Contador ha aconseguit caçar la fuga que circulava per davant i gràcies al trebal dels seus companys Mollema i Pantano s'ha situat al cap de cursa. A l´ascensió del Galibier, acompanyat de Roglic, Pawels (Dimension), Atapuma (Emirates) i Navarro (Cofidis), l´esforç realitzat a la Croix de Fer li ha passat factura i ha acabat cedint davant la força de l'eslovè Roglic.

El Tour de França 2017 doncs, segueix més ajustat que de costum, amb Cris Froome en la primera posició i tres ciclistes a menys d'un minut. Bardet, Urán i Aru seguiran intentant desbancar al líder del poderós Sky. Demà, divuitena etapa amb final en alt, a l'Izoard.