L'olímpica banyolina Carolina Routier serà una de les grans atraccions d'un cap de setmana de triatló a Banyoles que, entre dissabte i diumenge, reunirà al voltant de 2.700 triatletes entre el Campionat d'Espanya de triatló esprint, l'estatal d'aquatló, l'Europeu per clubs i el català aleví i infantil. Dissabte hi haurà els campionats catalans i espanyols (l'elit femenina amb Routier serà a un quart de set de la tarda) i diumenge els campionats d'aquatló i el Campionat d'Europa de Triatló per equips (33 clubs amb quatre participants cadascú).

Banyoles es convertirà en la capital del triatló amb el seu privilegiat circuit al voltant de l'estany, un dels pocs on els trams de natació, ciclisme i cursa a peu, es poden seguir sense necessitat de gairebé moure's per part dels espectadors. L'èxit de participació ha superat les expectatives dels organitzadors i de la federacio espanyola i, al mateix temps, la xifra total de 2.705 triatletes dels participants en la mateixa cita l'any passat a Águilas (Múrcia). La major part pendran part en els campionats espanyols de triatló en distància esprint, amb 1.523 participants, però també ha tingut molt d'èxit l'estatal d'aquatló (892). Els catalans infantil i aleví reuniran 160 participants i l'Europeu de clubs, 132. Les competicions també comptarà amb l'ajuda de més de 200 voluntaris.

Demà, divendres, la Càtedra d'Esports i Educació Física de la Universitat de Girona ha organitzat una jornada prèvia amb la conferència «Bases per a la nutrició del triatleta» a càrrec del trialeta David Castro i de la nutricionista Juana María González. La conferència serà a les vuit del vespre a l'auditori l'Ateneu.