Warren Barguil (Sunweb) ha tocat el cel al cim de l'Izoard. El ciclista francès ha arrodonit un Tour de França somiat aconseguint un triomf en solitari al mític port dels Alps, on s'arribava per primer cop a la història. Barguil ha firmat la seva segona victòria parcial a la carrera amb una exhibició brutal i a més ha sentenciat el maillot de la muntanya. Per si fos poc, ha establert un nou rècord històric a l'Izoard, amb un temps de 38 minuts i 15 segons.

Entre els aspirants a la general, Chris Froome (Sky) ha resistit els atacs de Romain Bardet (Ag2r) i ha mantingut les diferències, per la qual cosa segueix sent el gran favorit per emportar-se el Tour a falta de la decisiva contrarrellotge de Marsella. Rigoberto Urán (Cannondale) ha perdut uns segons respecte el britànic i el francès, però segueix ferm a les places de podi, ja que Fabio Aru (Astana) ha rebentat.

La 18a etapa del Tour de França entre Briançon i l'Izoard ha estat marcada per una escapada molt nombrosa, de 54 ciclistes. Tot semblava indicar que es jugarien la victòria parcial entre ells, però l'equip Ag2r ha decidit augmentar el ritme al Col de Vars. L'aposta de Bardet i el seu conjunt ha fet que els favorits a la general arribessin a peus de l'Izoard amb opcions de victòria.

A les seves llegendaries rampes, Warren Barguil ha atacat i amb un ritme infernal ha anat avançat a tots els fugats. A l'últim d'ells, Darwin Atapuma (Emirates), l'ha despenjat dins l'últim quilòmetre. La sensacional ascensió de Barguil li ha valgut un triomf èpic, ja que ha aixecat els braços a l'Izoard i a més, vestit amb un maillot de punts que ja ningú li prendrà.

Darrere de Barguil, els homes forts de la general han apurat les últimes opcions de desbancar Chris Froome. Ho han intentat Bardet i Martin, però Froome s'ha mantingut ferm i fins i tot ha llançat un atac ferotge que només han pogut seguir Bardet i Urán, els integrants del podi. D'aquesta manera, el líder d'Sky manté el liderat i pràcticament té a la butxaca el seu quart Tour de França.