L'eslovè Primoz Roglic (Lotto Jumbo) va sorprendre amb un atac al Galibier que li va permetre conquerir el mític cim i la dissetena etapa del Tour, primera cita alpina en què el britànic Chris Froome va mantenir el mallot groc.

Una fita històrica per al ciclista de Zagorje, primer eslovè que guanya una etapa al Tour de França. Aconseguida, a sobre, per davant de tots els grans. Urán i Froome, amb 6 i 4 segons de bonificació, van creuar la meta al costat de Bardet, Barguil i Landa. No van aguantar l'última estrebada Dan Martin i Fabio Aru, que van cedir 31 segons. Amb ells va arribar Alberto Contador, que va pagar l'esforç que tota gesta requereix. Va ser protagonista destacat, però al final es va quedar sense el dolç que perseguia. Pitjor li va anar a Nairo Quintana, que es va enfonsar definitivament en perdre més de 6 minuts. No és l'any del colombià. Davant la jornada d'avui l'Izoard, darrera oportunitat per als escaladors i aspirants al tron de Froome, el britànic segueix al comandament amb 27 segons sobre Urán i Bardet. L'italià Fabio Aru va caure al quart lloc a 53 i Mikel Landa és cinquè, a 1.24.

A la pujada a la Croix de Fer (24 km al 5,2 de pendent), va atacar tímidament Quintana i li va respondre Contador. Focs d'artifici del colombià, cop de l'espanyol, que va posar asfalt pel mig en solitari, amb llicència de l'Sky, que es va quedar en bloc sota la batuta de Kiryienka. Maniobra cantada de Contador, en contra de passar inadvertit al Tour, de perdre en l'abisme de la general sense pena ni glòria. L'atac de Contador li va permetre atrapar el grup d'escapats a meitat de port, de Froome i la resta de favorits, al ritme dels homes del líder, a 3.25 minuts.

Una diferència que es va mantenir en el Télégraphe, teloner del Galibier. Contador va posar Mollema de locomotora. Va començar l'ascens de 12 quilòmetres al Galibier sense Mollema, fulminat a les primeres de canvi, mentre que al grup de Froome es rodava com volia el Sky, que mantenia Landa, Kwiatkowski i Neu com a guàrdia pretoriana del mallot groc. El Trek, treballava per l'etapa i l'Sky, per la general. El gran Galibier, ascendit 58 vegades al Tour, el segon més visitat després del Tourmalet, va catapultar l'eslovè Primoz Roglic, que va atacar a 6 quilòmetres del cim per acabar guanyant una etapa en la qual Contador es va quedar sense premi mentre Froome s'acosta més a l'objectiu final amb Uran i Bardet esperant un defalliment del britànic que no acaba d'arribar.