Demà divendres, a les 12.30 hores, a la seu de la Federació Espanyola de Futbol a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, se sortejarà el calendari de Primera i Segona A per a la temporada 2017-2018. La Federació, després de conèixer la detenció del seu president, Ángel María Villar, va decidir suspendre l'assemblea d'avui, que incloïa aquest acte, però la pressió del Consell General dels Esports i la Lliga de Futbol Professional han fet que finalment la distribució de les jornades es faci demà, un dia més tard del previst, com un acte administratiu.

L'acte podria ser presidit per l'ex president del FC Barcelona Joan Gaspart, que actualment ocupa la funció de vicepresident de l'organisme. En el sorteig de demà es donarà a conèixer tot el calendari de Primera i Segona Divisió, però en un context molt diferent a l'habitual, dins l'assemblea de la Federació. Un cop coneguts els partits, LaLliga ja podrà fixar els horaris de les primeres jornades, que com es recordarà, poden incloure partits a les 9 i a les 11 de la nit per evitar les altes temperatures del mes d'agost.

El Girona començarà a domicili

El Girona, a causa de les obres de remodelació de Montilivi, va demanar a la RFEF començar la lliga lluny del seu estadi per tenir una setmana més de marge per enllestir i posar de gala el camp. Un altre condicionant, per un motiu similar, serà que l'Atlètic jugarà a fora els tres primers partits del campionat per acabar la posada a punt del nou Wanda Metropolitano.

El futbol de Primera no arribarà a Montilivi fins al cap de setmana del 26 i el 27 d'agost. El debut serà lluny de Girona, com ho ha estat les últimes temporades a Segona Divisió. L'any passat, els de Machín van debutar al Sánchez Pizjuán per jugar davant el Sevilla Atlètic (3-3) un escenari que, per què no, es podria repetir aquesta temporada com a tret de sortida dels gironins. També es podria repetir el desplaçament de fa dues temporades, quan el Girona va debutar a la categoria de plata a San Mamés per jugar contra el Bilbao Athletic (0-1). Els aficionats estan expectants per saber quan passaran per l'estadi Barça i Madrid, rivals inèdits en competició oficial però que ja han jugat a Montilivi partits amistosos o, en el cas blaugrana, també de Copa Catalunya.