Ahir el Peralada Girona B va realitzar el primer entrenament de la temporada 2017-2018 al Municipal de la localitat de l´Alt Empordà. Un dia que marca l´inici d´una campanya històrica pel club, la primera a Segona Divisió B, competició que començarà en un mes. La setmana vinent es podria fer públic el calendari de la categoria de bronze, després que avui sigui el torn del sorteig de Primera i Segona A.

Per al primer dia de tornada a la feina Arnau Sala i Xavier Punsí van comptar amb la presència de nou futbolistes que segueixen, de moment, respecte la temporada passada, com són Gianni, Richi Paz, Carbonell, Vallho, Jorge Sureda, Víctor Alonso, Javi Sánchez, Boniquet i Coro i el porter del Girona C, Marcel. També hi havia cinc jugadors que van acabar l´etapa juvenil amb el Girona, com són Carles Puig, Guillem Rodríguez, Èric Torres, Aleix Arenas i Pol Blay. Finalment també s´hi va afegir Iu Ranera, l´última incorporació de l´equip que arriba procedent del Leganés B. El migcampista ja va jugar a Catalunya defensant les samarretes de Gavà i Hospitalet.

Molts fronts oberts

Quatre jugadors del Peralada (Cesc Clotet, Álamo, Maxi Villa i Andrés Romero) es troben amb el Girona a Manchester però no obstant, és evident que els peraladencs necessiten noves incorporacions, i com més aviat millor per poder entrar amb el grup, per afrontar la temporada. «Falta gent però estem pendents de tancar dues o tres carpetes, que serà aviat. De totes maneres no hem de tenir pressa perquè anem bé de jugadors», recalcava Ivan Hammouch, la mà dreta de Quique Cárcel a la direcció esportiva del Girona. No ha de deixar de banda el Peralada que Suárez, a priori tercer porter del primer equip, jugarà regularment amb els altempordanesos. «És un jugador cent per cent del primer equip, però per tenir un porter que no competeixi és millor que tingui dinàmica a Segona Divisió B», recalcava Hammouch.

En tot just vuit dies els xampanyers disputaran el primer compromís amistós de la pretemporada. Serà contra el filial del Barça, que enguany militarà a la Segona Divisió. Un partit exigent, que es disputarà a Peralada i que servirà per fer les primeres proves per Arnau Sala i el seu cos tècnic, que té a disposició cinc juvenils que, com ja va assegurar el tècnic, algun d´ells podria tenir continuïtat durant la temporada.

Els que no seran en aquest primer duel i, en principi, durant gran part de la pretemporada són els quatre jugadors blanc i verds que es troben concentrats amb el Girona. Ivan Hammouch va destacar que «els futbolistes han d´aprofitar aquestes oportunitats. Han de pujar sempre que es pugui, ara són quatre però en poden ser més durant la temporada».