El polonès Maciej Bodnar va guanyat aquest dissabte la contrarellotge de la penúltima etapa del Tour de França en què el britànic Chris Froome ha certificat la seva quarta victòria en la carrera i el colombià Rigoberto Urán ha conquerit el segon lloc. I per un segon, el francès Romain Bardet ha conservat la tercera posició per davant de l'espanyol Mikel Landa, que acabarà quart si no hi ha canvis en el tradicional passeig per als campions de demà als Camps Elisis.

Froome ha estat tercer a la contrarellotge de 22,5 quilòmetres pels els carrers de Marsella, superat per Bodnar, del Bora, i del també polonès i company a l'Sky Michal Kwiatkowski.

El britànic nascut a Kenya ha certificat el que es preveia, que a la crono de Marsella estava preparat per augmentar les diferències que el separaven de les seves rivals. Però no ha aconseguit sumar la victòria d'etapa, de manera que es convertirà en el primer guanyador del Tour sense victòria parcial des que el 2006 ho va fer Óscar Pereiro, proclamat campió després de la desqualificació per dopatge del nord-americà Floyd Landis. Abans cal remuntar-se al 1990 i la tercera victòria del nord-americà Greg Lemond.

Froome, que s'ha quedat a 6 segons de la victòria d'etapa, supera a la general a Urán per 54 segons i a Bardet per 2.20. El colombià, que partia tercer de la general abans de la contrarellotge de Marsella, ha superat amb escreix els sis segons que el separaven de Bardet, el gran damnificat de la jornada. El francès ha fet una dolentíssima contrarellotge i ha estat a punt de perdre el pòdium.

L'espanyol Albero Contador ha millorat un lloc en la general i acabarà el Tour com a novè classificat.