Adel Mechaal (New Balance) va tornar a coronar-se com a rei dels 5.000 en l'àmbit espanyol després d'aconseguir superar l'actual campió, Ilias Fifa (FCB) en la prova disputada ahir a l'estadi Serrahima de Barcelona. Avui el gironí buscarà, amb el 1.500, obtenir el doblet que va aconseguir l'any 2015. L'atleta palamosí va començar la cursa ja en les posicions capdavanteres, sense deixar-se sorprendre i controlant molt bé des d'una distància prudent. A uns 1.000 metres per al final, en una cursa molt tàctica, va aconseguir posar-se al capdavant del grup, després d'una maniobra similar de Fifa, que volia marcar el ritme. La cursa lenta va afavorir tant Mechaal com Fifa, que havien disputat les semifinals dels 1.500 tan sols una hora abans i van poder prendre's els primers 4.000 metres de la prova d'una manera més «relaxada». Quan Fifa va fer l'intent d'encapçalar la prova, Mechaal es va posar al seu costat i, amb el so de la campana, el palamosí va sortir disparat, ampliant cada vegada més el seu avantatge davant l'atleta del Barça. Tan dur va ser el canvi de ritme que, només entrar a la recta d'arribada, Mechaal ja es veia guanyador i es va permetre un gest de salutació cap al públic i va aturar el crono en 14:07.97.

En la prova de 1.500 metres llisos, Adel Mechaal va aconseguir el passaport per a la final. El gironí, que corria en la tercera sèrie, va aconseguir la victòria, amb autoritat, classificant-se, directament, per a la final en una cursa que va ser molt lenta. La final de 1.500, avui a les 20.30, es preveu molt dura, amb la classificació de tots els dominadors de la distància d'aquesta temporada (David Bustos, Ilias Fifa, Marc Alcalá...). El germà d'Adel, Said (Playas de Castellón), també participava en la mateixa sèrie, però no va aconseguir classificar-se per a la final, ja que va quedar onzè amb un temps de 3:53.59.

Esther Guerrero (New Balance) va aconseguir classificar-se per a la final dels 800 metres llisos i, d'aquesta manera, té l'oportunitat de revalidar avui, a les 20.10, el títol de Campiona d'Espanya aconseguit l'any passat. Guerrero va quedar en segon lloc en la seva sèrie, per darrere la cubana Dayane Huertas, que no participarà a la final. El temps de la banyolina, que va tenir la cursa controlada en tot moment, va ser molt discret, de 2:11.10, en la sèrie més lenta de les tres disputades.

També ahir va ser el torn de Tamara del Rio (AA Catalunya), que va completar la primera jornada en heptatló (amb les proves de 100 metres tanques, salt d'alçada, llançament de pes i 200 metres llisos) en sisena posició, amb 3202 punts, a 167 de la líder provisional, Patricia Ortega. També en proves combinades hi participa Núria Rovira (GEiEG), que va acabar la jornada en tretzè lloc, amb 2.738 punts.

La palamosina Clàudia Illa va aconseguir, en la prova dels 400 m tanques, la seva millor marca de la temporada, 1:02.11, però no va ser suficient per superar la seva sèrie, en la qual va ser sisena. De la seva banda, l'atleta del GEiEG Elvin Canales, juvenil, va quedar vuitè en la seva sèrie de 400 metres llisos, quedant-se fora de classificar-se per a la final (48.97).

La jornada d'avui

Avui, a més de les finals ja comentades de Mechaal (1.500) i Guerrero (800), també serà el torn per a Jonathan Romeo, l'únic gironí als 3.000 obstacles després que la Federació no convidés Àngel Mullera a participar-hi. Bàrbara Ramon participarà a la final dels 5.000 metres femenins.