En una assemblea dirigida pel president del club, Miquel Llobet, el socis del conjunt peraladenc van aprovar ahir per unanimitat el modificat conveni de filiació amb el Girona, el qual una de les clàusules diu que a partir d'ara el club xampanyer es passarà a dir CF Peralada-Girona B, en termes legals i oficials. Era l'únic punt del dia de l'Assemblea Extraordinària, que va servir per aclarir dubtes sobre aquest acord, com, per exemple, que té una durada fins l'any 2021 i que en una de les clàusules s'explica que, en cas de descens del Peralada-Girona B a Tercera Divisió i ascens del Girona C a Primera Catalana, si el club de Montilivi ho volgués fer, podria rescindir de forma immediata el contracte. «Hem respectat molt aquest punt del conveni, ni molt menys ens agradaria, però en l'hipotètic pas que passi seria una decisió justa», va dir el president del conjunt altempordanès, Miquel Llobet. El president del conjunt xampanyer també va recalcar que en qualsevol cas «el club no està en venda» i que el 2021, quan acabi la concessió amb el Girona si aquesta no es decidís renovar, «el club es tornarà a dir CF Peralada».

El canvi de nom a Peralada-Girona B era el punt de l'ordre del dia de l'Assemblea Extraordinària de socis, on també es va informar que si es dona el cas, els peraladencs podrien utilitzar, a domicili, una segona o tercera equipació de color blanc-i-vermell, com el Girona. Tot i això, la segona indumentària de l'equip es va anunciar que seria de color taronja. La primera, com sempre, blanc i verd i amb l'escut del Peralada al pit. No obstant, s'inclourà el nom i l'escut del Girona en alguna zona estratègica, com podrien ser les mànigues.

Aproximadament una trentena de socis no van posar cap impediment ni a la decisió del canvi de nom, com tampoc a l'aprovació dels pressupostos per aquesta temporada. La xifra que té en ment el club és de 240.000 euros, dels quals el Peralada tindrà unes despeses de 140.000 euros. A partir d'aquí, se'n farà càrrec el Girona. L'objectiu és aconseguit un superàvit i arribar a 290.000 euros d'ingressos (televisió, bar, futbol base, entre d'altres) a final de temporada.

«Gairebé la meitat del pressupost anirà destinat a les despeses del primer equip. És un esforç gran, però com que podem i tenim voluntaris que treballen pel club, aquest esforç és del poble. Cal remarcar també que és molt important l'esforç econòmic que fa el Girona pel Peralada», va remarcar Miquel Llobet, qui va anunciar també que la temporada 2016-2017 el club la va tancar amb un superàvit de 22.000 euros.

Projectes i obres de millora

Un dels objectius que té en ment el club aquesta temporada és la construcció d'un nou camp d'herba artificial. El dèficit en instal·lacions perjudica el futbol base i els seus jugadors i és per això que l'Ajuntament espera trobar unes parcel·les per poder-hi construir aquest nou terreny de joc. «L'Ajuntament és el que ha de fer la inversió per fer el camp d'herba artificial. Mirarem si ho podem fer aquesta temporada perquè tenim un bon nombre de nens i nenes al futbol base», va destacar el president, Miquel Llobet.

Durant l'Assemblea Ordinària també es va informar a tots els socis de les novetats per aquesta propera temporada. Pel que fa els abonaments, cada soci amb carnet per accedir a tribuna tindrà la seva pròpia localitat. El club també posarà a disposició de qui ho desitgi el «Carnet Jove», per a joves d'entre 18 i 25 anys, a un preu de 50 euros. Les entrades a general valdran 10 euros i a tribuna, 12 euros.

D'altra banda, també es va informar que s'instal·laran 135 seients més a tribuna, on s'adaptarà una zona per a la premsa i les televisions. Finalment, el bar del club, una zona estratègica del pressupost del club, s'obrirà cada dia i es vol que el soci o qui ho desitgi hi vagi, per exemple, a veure els partits de Primera Divisió o de Lliga de Campions.