Aquest vespre (20 h), l'Olot disputa un exigent test de preparació de pretemporada contra el primer equip de l'Espanyol. Després de la victòria contra l'Escala dissabte passat, els olotins apugen el nivell i reben a l'estadi municipal la visita d'un equip de primera categoria.

A mesura que van passant els dies, la càrrega física i les consignes tàctiques que desitja Martín Posse per al seu equip es fan notar a uns futbolistes que ja fa tres setmanes que s'entrenen. El partit d'avui donarà el tret de sortida a la temporada a casa i degut al rival i a l'exigència del duel, Posse també podrà fer proves i automatismes més reals dels que es podrà trobar en competició.

El duel contra l'Escala va ser una bona primera carta de presentació. Van jugar tots els futbolistes disponibles i ja es van veure primers detalls de nouvinguts com Alberto Toril o Iván Guzmán, que amb un gol cadascú van participar en la victòria olotina (0-3). A territori escalenc, l'equip de Posse va fer una molt bona primera meitat per adormir el partit a la represa. Primers minuts, primera victòria i primeres bones sensacions.

Avui el panorama no serà igual que el vist a l'Alt Empordà. El rival, de màxima categoria, també fa molts dies que treballa i evidentment el seu ritme de competició no és el mateix i, per descomptat, la qualitat dels seus futbolistes és més desequilibrant. Per aquests motius l'Olot té números de finalitzar aquest amistós amb moltes coses positives. El ritme, la pressió, el nivell i el futbol serà molt alt i els olotins volen començar amb el cap ben alt els partits més exigents d'aquesta pretemporada abans d'iniciar el camí a la Segona Divisió B. Per afrontar aquest partit, Martín Posse té a la seva disposició tota la plantilla exceptuant Kike Sánchez, encara amb molèsties físiques i Lluís Micaló, que serà baixa per precaució. Els juvenils Aspar, Sacrest, Joel Arumí i Sergi Ferrussola, a més d'Oriol Pujadas, futbolista que està a prova, tindran una nova oportunitat per convèncer el cos tècnic i tenir minuts durant la temporada oficial.

A més, serà la carta de presentació del nou Olot davant l'afició, que omplirà l'estadi per veure aquest partit davant un rival de Primera. Els socis del club tindran entrada gratuïta, mentre que l'entrada general serà de 12 euros (9 euros els jubilats i 3 els Júnior). El duel contra l'Espanyol és el primer dels dos partits consecutius que l'equip de Martín Posse disputarà aquesta setmana a casa, ja que divendres rebran la visita del Nàstic (19 h), equip de Segona Divisió B que aquests dies està fent una estada a la Garrotxa.

Hi ha un precedent recent d'un amistós de pretemporada de l'Espanyol al camp de l'Olot. Va ser a l'estiu del 2014, quan els olotins, en plena preparació per disputar també la Segona Divisió B, van aconseguir empatar amb el conjunt espanyolista. El gol local el va fer Raúl Rodríguez en pròpia porteria i el visitant, l'ex del Girona Jairo.

Amb el porter gironí Pau López

L'Espanyol va donar a conèixer la llista de jugadors que estan citats per disputar el partit d'avui a la Garrotxa. Quique Sánchez Flores comptarà amb un bon nombre de jugadors, com Aarón, Granero, Baptistao o Sergio García, que apunten a ser titulars durant la temporada i que pujaran el nivell del partit d'aquest vespre. El porter garrotxí Pau López també ha entrat a la convocatòria, on destaquen altres noms com Javi Fuego, Diop o Marc Roca.

D'altra banda, les absències més destacades del conjunt espanyolista són els lesionats Gerard Moreno i Víctor Sánchez i també Felipe Caicedo, pendent de resoldre el seu futur.