Dimecres 27 de setembre a Salamanca (final Supercopa); dissabte 31 o diumenge 1 d'octubre a Madrid (primera jornada de lliga amb tots els partits jugant-se al mateix pavelló, Open Day, amb les gironines enfrontant-se al Bembibre); dimecres 4 a Madrid (segona jornada de lliga a la pista de l'Estudiantes); diumenge 8 a Salamanca (tercera jornada de lliga) i dijous 12 a Gernika (primera jornada Eurocup). Els cinc primers partits oficials de la temporada de l'Spar Citylift Girona seran lluny de Fontajau en un espai de temps de només quinze dies. «És dantesc, jo diria que és inviable i, a un equip com nosaltres que no anem sobrats econòmicament i que ja fem una pretemporada molt més curta del normal ens perjudica molt». Aquesta era la reflexió del director esportiu de l'Spar Citylift Girona, Pere Puig, després de conèixer ahir al migdia el calendari de Lliga Femenina-1 que, amb la novetat de l'Open Day a Madrid, es convertia en diabòlic quan es combinava amb la disputa de la Supercopa i la primera jornada de l'Eurocup.

«Haurem de parlar amb la federació o amb els clubs per buscar algun canvi d'ordre o modificar alguna data, perquè de la manera que està ara crec que no es pot assumir», argumentava ahir Puig, posant especial èmfasi en què l'equip haurà de fer molts quilòmetres, amb prou feines serà cap dia a Girona i que encadenarà cinc partits consecutius lluny de Fontajau amb compromisos tan destacats com la final de Supercopa, o el partit de lliga a la pista del Perfumerías Avenida, a més del debut a l'Eurocup: «Nosaltres no dubtem de la gent que fa el sorteig, però les coincidències ens perjudiquen molt, hauríem de fer 8.000 quilòmetres en dues setmanes...». Tot plegat perquè, de les tres primeres jornades de lliga l'Uni no en jugarà cap a casa -l'única que li ha tocat com a local és la de l'Open Day i, per tant, el partit és Uni-Bembibre però en un pavelló de Madrid- en tres partits en una setmana (diumenge, dimecres, diumenge) que, a sobre, arriben encaixonats entre la final de la Supercopa a Salamanca, el dimecres abans, i el debut a l'Eurocup del dijous següent. Per començar, la primera proposta de l'Uni serà que la Supercopa, prevista per al dimecres 27 de setembre, es jugui en dijous perquè així l'expedició gironina podria fer en un mateix viatge el desplaçament a Salamanca i a Madrid, on tots els equips han de ser el divendres 30 per a la presentació de l'Open Day.

«Jugant la Supercopa en dijous podrien anar l'endemà directe cap a Madrid per ser a la presentació de l'Open. D'aquesta manera ens estalviaríem un viatge i si, parlant amb la FEB, podem jugar contra el Bembibre en dissabte i marxar llavors tindríem un parell de dies per entrenar a Girona abans de tornar a Madrid per jugar a la pista de l'Estudiantes», desgranava Pere Puig que, però, és molt conscient que un canvi de dates de la Supercopa només és possible a través d'un acord entre els dos clubs. I els pactes entre Perfumerías Avenida i Spar Citylift Girona sempre han estat complicats de gestar.

Amb canvis de dates o sense, Èric Surís i la resta d'integrants del cos tècnic de l'Uni ja tenen una casa prou clara: l'equip necessitarà estar a punt aviat per jugar partits importants, i que poden tenir importància més endavant, com la vista en lliga a Salamanca o el partit d'Eurocup a Gernika. La festa comença el 27 de setembre amb la Supercopa quan, per exemple, l'Uni portarà només tres setmanes i mitja de pretemporada. La data marcada per a l'inici dels entrenaments és l'1 de setembre. Abans de jugar, per primer cop aquesta temporada amb l'Avenida, l'Uni haurà disputat la Lliga Catalana. El 16 de setembre les gironines jugaran la semifinal contra el Sant Adrià a Llançà, mentre que la final, en cas de victòria, serà el diumenge 24 a Reus contra el vigent campió de la Lliga Catalana, el Cadí La Seu.