El degà i la Unió són els dos únics representants gironins aquesta temporada a Tercera Divisió, una categoria on s'han acumulat equips amb molt renom al panorama de futbol català, com Hospitalet, Prat, Espanyol B, Europa o Terrassa, que fan pujar el nivell i l'exigència de la competició.

Tant Palamós com Figueres començaran la temporada contra equips ascendits aquesta temporada des de Primera Catalana. El conjunt palamosí rebrà a casa, el cap de setmana del 19 i el 20 d'agost la visita del filial del Reus Deportiu. Una setmana més tard, a la segona jornada, visitaran Vilatenim per disputar el derbi contra el Figueres. Arriba ben aviat el primer dels dos derbis gironins de la temporada. El segon, ja a la segona volta, es disputarà el cap de setmana del 13 i el 14 de gener. Per tancar la lliga, el Palamós rebrà la visita de l'Hospitalet.

Pel que fa al conjunt entrenat per Chicho, el Figueres, començarà la temporada en poc més de tres setmanes a domicili, concretament al camp de l'Horta, que ha pujat a Tercera aquesta temporada. La tancaran a mitjans de maig al camp del Sant Andreu.