Quim Costa serà l'entrenador del Bàsquet Girona en el seu debut a la Lliga EBA, tal com va avançar Diari de Girona el 30 de juny. Així ho va confirmar ahir el president del club, el pivot dels Memphis Grizzlies Marc Gasol, durant una trobada informal amb periodistes gironins per explicar les principals novetats del seu projecte per «revifar» el bàsquet a la ciutat. Costa, badaloní de 59 anys, acredita una dilatada trajectòria com a jugador i entrenador, i coneix perfectament la realitat del bàsquet gironí després d'haver fet aquestes dues funcions al Valvi. Com a jugador, entre el 1990 i el 1992, i com a tècnic, (1994/96).

Després de tancar l'estiu passat una llarga etapa de quatre anys i mig a l'Osca de la LEB Or, Quim Costa era un dels entrenadors més buscats per la seva experiència i per la seva clara aposta per formar gent jove. Aquest curs passat va optar per no agafar cap equip. I ara ha acabat acceptant l'oferta del Bàsquet Girona per liderar des de la banqueta el projecte a la Lliga EBA. El currículum del preparador inclou el seu pas pel Barça (ajudant d'Aito García Reneses), l'Unicaja i la selecció espanyola en els Jocs de Pequín.

Amb l'entrenador confirmat, ara és l'hora de confeccionar la plantilla. Marc Gasol va avançar que serà «molt jove», formada per un gruix de jugadors d'entre 19 i 23 anys amb ganes de seguir la seva formació. El pivot dels Grizzlies considera el debut de l'equip sènior a l'EBA com un pas més del seu projecte, que va néixer el 2014 a Girona amb la creació d'una escola de bàsquet. No es marca fites més enllà de contribuir a la formació de jugadors i difondre el bàsquet, tot i que tampoc amaga la voluntat d'engrescar novament l'afició gironina. El nou Bàsquet Girona, que mobilitza 60 jugadors a la base, actuarà de local al pavelló de Fontajau.

Marc Gasol també es va mostrar convençut d'acabar la seva carrera com a jugador professional jugant, novament, a Girona, en aquest cas, al seu club, després d'haver-ho fet, abans del salt a la NBA, a l'Akasvayu. Aquelles dues temporades, 2006/07 i 2007/08, van ser tan especials per a Gasol que encara avui continua ben implicat amb la ciutat i seguint-ne el dia a dia, tot i passar gran part de l'any als Estats Units. Avui Marc Gasol s'incorporarà a Madrid a la selecció espanyola per preparar l'Europeu.