Jofre Cullell segueix fent passos importants per convertir-se en el referent del ciclisme de muntanya a casa nostra i ahir, el biker de Santa Coloma de Farners, va aconseguir penjar-se la medalla d'or a l'Europeu júnior que se celebrava a la localitat llombarda de Darfo Boario Terme.

El ciclista gironí va fer una excel·lent cursa, que va dominar en tot moment, posant ja en fila índia tots els seus perseguidors des del tret de sortida. Cullell va seguir amb un ritme molt alt i, ja en la tercera volta al circuit, havia agafat un avantatge de 30 segons. I va seguir al seu ritme, va aconseguir creuar la línia d'arribada amb un temps de 59:18.30, més d'un minut d'avantatge respecte al segon classificat a la cursa, el suís Alexandre Balmer, mentre que el francès Benjamin Le Ny va aconseguir la tercera posició final, creuant la línia d'arribada a 1:21 de Cullell.

Al finalitzar la prova, el jove ciclista va comentar que «és un somni fet realitat, que compensa tots els entrenaments durs». Cullell va tenir paraules per «agrair al meu entrenador i també als patrocinadors pel seu recolzament, així com a tota la selecció espanyola per tot el que m'ha ajudat».

Amb aquest resultat, el de Santa Coloma es confirma com a número 1 del rànquing UCI en categoria Júnior. A més, és l'actual campió de la categoria en els campionats de Catalunya i d'Espanya. Aquesta temporada també ha aconseguit imposar-se a proves de la Copa Suïssa i de la Copa de França.

El proper gran objectiu per Cullell és pujar al podi al Mundial júnior, que s'ha de celebrar a principis del mes de setembre a la localitat australiana de Cairns, precisament en el mateix escenari en el qual Josep Antoni Hermida, fa una vintena d'anys, es proclamava campió d'aquesta categoria.