Pau Campos és a Bucarest preparant el seu salt a l'handbol professional a la lliga romanesa, però, aferrats a la seva filosofia de plantar cara als diners apostant per la base, a Bordils tornen a començar aquest vespre una nova pretemporada del primer equip que, un any més, lluitarà per mantenir-se a Divisió d'Honor Plata amb gent de la casa i sense pagar ni un euro a cap jugador. Amb l'exporter palafrugellenc Sergi Catarain a la banqueta i un munt de joves per compensar les quatre baixes: Oriol Masmiquel, Mario Martínez i Enric Pedraza per desgast o diferents incompatibilitats personals/laborals i la de Dalmau Huix que, aquest juliol, ha fitxat pel Torrelavega també de Divisió d'Honor Plata. Jugadors com Arnau Palahí, Sergi Mach o Jairo Montes, que l'any passat ja van tenir molts minuts al primer equip amb fitxa del filial, ara ja passen a formar part al cent per cent de la plantilla de Plata mentre que, seguint el mateix camí, Karl Bogo, Ferran Pou, David Mach, Adrià Batlle, Xavier Montero i Ferran Olivé tindran fitxa del filial, Primera Nacional, però ajudaran en els entrenaments i també en els partits a l'equip de Plata.

«No hem de fer comparacions només de començar. No seria bo per ni per a en Sergi (Catarain), ni per a l'equip. Sabem que la marxa d'en Pau (Campos) és un canvi important, però entre tots, amb l'experiència que tenim al club a la categoria i un cos tècnic consolidat, intentarem ajudar perquè la temporada vagi bé en una lliga on els rivals s'estan reforçant molt», explica el coordinador esportiu del Bordils, Jesús Mach, que va tenir una incidència directa en la decisió d'apostar per Sergi Catarain per agafar el relleu de Pau Campos després de set temporades del tècnic bisbalenc a la banqueta del primer equip: «En Sergi Catarain s'adapta perfectament al perfil que buscàvem, perquè, com és conegut per tothom, al Bordils no podem apostar per un tècnic del món professional per motius econòmics, però, en canvi en Sergi té molta experiència competint com a porter i això fa que sigui molt conscient de la importànciar de ser molt exigent en la preparació de tots els detalls que cal per competir en una lliga complicada com aquesta».

Sergi Catarain, mestre d'Educació Física a Palafrugell igual que el seu predecessor Pau Campos, té una experiència curta a les banquetes, ha dirigit el Garbí els dos últims anys, però molta com a porter. Va arribar a jugar al primer equip del Barça i també a l'Asobal amb l'Algesires i a l'antiga Divisió Honor B, La Corunya, una categoria a la qual cada cop es va assemblant més la Divisió d'Honor Plata.

«És evident que el Bordils va poder arribar a aquesta categoria per la crisi econòmica que va afectar l'handbol, però ara a Plata ja hi tornem a haver-hi molts equips amb diners i que estan fent fitxatges importants», analitza Jesús Mach, que, tot i saber que, cada any que passi, el Bordils es trobarà amb rivals més professionalitzats a Plata recorda la bona adaptació del club a la categoria: «Els equips saben que hauran de suar per guanyar-nos, sobretot quan juguem com a locals. Els rivals es reforcen, però nosaltres mantenim un bloc de jugadors que coneixen bé la categoria», argumenta Jesús Mach que, tot i les «inevitables baixes» que té el Bordils cada estiu, recorda que gent «com els Reixach, Ferrarons, Jordi González, Joan Vilanova, Uri Márquez, David Masó... sense ser grans ja es poden considerar veterans a la categoria i saben agafar la responsabilitat».

L'arribada de Catarain no canviarà la manera de jugar que tenia el Bordils amb Pau Campos. Hi haurà nous matisos, nous detalls, el segell d'un entrenador que va ser porter d'elit... Però, l'estil és complicat de canviar per, sobretot, la tipologia de jugadors del Bordils amb menys quilos i envergadura que molts equips rivals. «En Sergi és conscient que s'ha d'adaptar als jugadors que té i el Bordils seguirà jugant un handbol ràpid, de recuperar pilotes, d'anar a ocupar la posició lliure... I en defensa doncs es tocarà treballar molt per compensar el dèficit de quilos, però això és igual que en els últims anys», detalla un Jesús Mach que, però, destaca «el gran paper que ha fet en aquests anys en Joan Vilanova, sobretot en defensa, i gent com l'Uri Márquez o en David Masó».