El jugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo va afirmar que «mai» ha «ocultat res» ni «ha tingut intenció d'evadir impostos», després de prestar declaració al Jutjat d'Instrucció número 1 de Pozuelo d'Alarcón com a investigat per possible delicte fiscal. La Fiscalia acusa Cristiano Ronaldo de quatre delictes contra la Hisenda Pública comesos entre 2011 i 2014 i que suposen un frau tributari de 14,7 milions d'euros.

En un comunicat, Cristiano va assegurar que «sempre faig les meves declaracions d'impostos de manera voluntària, perquè penso que tots hem de declarar i pagar impostos d'acord amb els nostres ingressos. Els que em coneixen saben el que demano als meus assessors, que ho tinguin tot al dia i correctament pagat perquè no vull problemes». Segons el text, Ronaldo, que va declarar durant una hora i mitja davant la jutgessa, l'advocat de l'Estat, el fiscal i el seu propi lletrat, va estar «tranquil i satisfet» per haver pogut col·laborar amb la Justícia i no farà més declaracions sobre aquest tema fins que conclogui el procés. «És el moment de deixar treballar la justícia. Jo crec en ella i espero que, també en aquest cas, hi hagi una decisió justa», assenyala el jugador. Ronaldo afegeix que va exposar a la jutgessa que no va crear cap «estructura especial» per gestionar els seus drets d'imatge quan va arribar al Reial Madrid el 2010, sinó que va mantenir la que els gestionava a Anglaterra quan jugava al Manchester United.

El jugador, que va entrar i sortir del jutjat per la porta del garatge, explica que l'estructura empresarial de gestió dels seus drets d'imatge és la mateixa en el període 2010-2014 -en què la Fiscalia acusa Ronaldo de crear una estructura societària per defraudar 14,7 milions d'euros de manera «conscient» i «voluntària»- que en el període 2004-2009.

Segons assegura el jugador portuguès, entre els dos períodes només hi ha dues diferències. Es va suprimir una entitat anglesa «innecessària en no residir en aquell país» i «es va assegurar de cobrar la totalitat dels drets d'imatge personalment mentre era resident a Espanya, per pagar els impostos espanyols». Cap d'aquests dos canvis tenien com a finalitat eludir el pagament d'impostos o ocultar ingressos, segons el comunicat enviat pel jugador del Reial Madrid, en el qual s'especifica que a partir de l'any 2015 el jugador va decidir cedir els seus drets d'imatge a un tercer independent «pagant els seus impostos per aquesta raó».

Des del punt de vista dels assessors del jugador, les diferències de la Fiscalia amb les declaracions presentades radiquen en la quantificació de quina part del cobrament per cessió de drets d'imatge ha de considerar-se com obtingut a Espanya entre 2010 i 2014, i si els cobraments per drets d'imatge van haver d'haver-se declarat any a any en lloc que d'un sol cop, com va fer el jugador el 2014.

Ronaldo va entrar al jutjat ahir poc abans de les 11 del matí a través del garatge de l'edifici on està situat, per la qual cosa va evitar els dos centenars de periodistes i les càmeres de televisió que l'esperaven a la porta principal.

Després de la seva sortida, els seus assessors van dir des de l'estrada que el jugador havia marxat i va aclarir que no faria declaracions, malgrat el que s'havia acordat anteriorment, cosa que va provocar algunes esbroncades dels presents.