Ara fa deu anys, Àlex Granell començava la pretemporada amb el Palafrugell a Primera Catalana. Venia del Farners i l'esperava una temporada complicada que acabaria amb descens a Preferent. Tenia 19 anys i somiava arribar algun dia a Primera Divisió i enfrontar-se amb els millors. Ho tenia lluny, molt lluny. De més petit també havia imaginat que algun dia sortiria a la col·lecció de cromos al costat dels grans cracs de Primera. Segurament havia somiat de fer-ho vestit amb la samarreta del Barça, com bona part dels marrecs de les comarques que, amb el Girona a Tercera Divisió, només tenien ulls pels grans clubs del moment. Una dècada més tard, el panorama ha canviat. I de quina manera. L'esforç i la feina diària durant tots aquests anys han dut Granell a Primera Divisió de la mà de l'equip de la seva ciutat després d'una temporada màgica.

El proper dia 19 a Montilivi contra l'Atlètic de Madrid, el gironí tindrà doncs l'oportunitat d'estrenar-se, si Machín ho considera, a la màxima categoria. Abans, concretament divendres, Granell viurà un altre dels efectes positius de l'ascens. El gironí, com Eloi Amagat, Pere Pons i la resta dels seus companys apareixeran per primer cop a la col·lecció oficial de cromos de la Lliga. Un luxe només a l'abast dels millors que els tres gironins de la plantilla podran fer realitat amb la samarreta de l'equip de la seva terra: el Girona. L'ascens a Primera ha reservat un espai a l'àlbum de la Liga Este de Panini que cada estiu la casa amb seu a Torroella de Montgrí treu al mercat a principis d'agost. Enguany, la gran novetat serà la presència per primer cop en aquesta col·lecció dels cromos del Girona com a equip de Primera. «Evidentment que per a una empresa de casa ens fa il·lusió fer cromos del Girona Tots ens sentim del Girona des de la Cerdanya fins a Blanes», assegura Lluís Torrent, director general de Panini Espanya que reconeix que la sensació quan surtin a la llum els primers cromos del Girona serà semblant a la que va sentir quan va publicar «el del primer jugador de L'Estartit de Primera, Jordi Xumera amb el Llevant». Per a Torrent, el fet que el boom del Girona i el fet que Panini sigui una empresa molt arrelada al territori pot invair les comarques de cromos. «A la demarcació tothom està molt entusiasmat i il·lusionat independentment de la típica pregunta Barça o Girona? És per això que confiem que la col·lecció tingui molt d'èxit a la nostra zona pel fet que apareguin els nostres jugadors», assegura Torrent. En aquest sentit, en l'edició del proper diumenge dia 13 Diari de Girona encartarà l'àlbum i uns quants cromos de la col·lecció. A més a més, Torrent avança que en la primera jornada de Lliga contra l'Atlètic de Madrid, Panini té reservada «una sorpresa» als espectadors.

Vint milions de sobres s'escamparan arreu de l'estat en la primera tirada d'una col·lecció que s'anirà actualitzant a mesura que avanci la pretemporada i també amb la competició en dansa amb els últims fitxatges i els populars colocas. «És una col·lecció molt especial i atractiva perquè es va actualitzant a mesura que les plantilles fan canvis a les seves plantilles», detalla Torrent que confessa que de cada cromo en fan «la mateixa tirada, encara que costi de creure». El directiu de l'empresa recorda que mentre dura la col·lecció, Torroella de Montgrí es converteix en «la capital de la península perquè és un punt de destí de milers i milers de cartes de gent que demana els cromos que els manquen per completar la col·lecció o bé per participar en els sortejos». Serà la 46a edició d'una col·lecció convertida ja en un clàssic.

En aquestes darreres temporades el Girona havia aparegut testimonialment a la col·lecció Liga Este de Panini amb un cromo només de l'escut, com la resta d'equips de Segona Divisió A. Anteriorment, d'altres marques havien publicat col·leccions de cromos amb la presència de jugadors del Girona (per exemple el curs 2008-2009, Mundicromo). Més enrere en el temps, l'any 1994 Mundicromo i Colecciones Este (posteriorment absorbida per Panini) van publicar la primera col·lecció de cromos de Segona A en què apareixia la plantilla al complet del Palamós amb homes com Javi García, Màgic Díaz, Jordi Condom, Àlex Fernández o els germans Puche. Panini ja havia tret també dos cromos dels onzes titulars Figueres i del Palamós la temporada 1989-1990.