Neymar es va presentar ahir al matí a l'entrenament del Barça i tot feia indicar que amb el seu futur encara per resoldre entrenaria a les ordres de Valverde a l'espera de notícies. No obstant això, encara no mitja hora més tard, abandonava la Ciutat Esportiva i ja no s'entrenaria amb els seus companys, de qui es va acomiadar un per un i els va dir que havia pres la decisió d'abandonar el Barça per fitxar pel París Saint Germain.

Després de dir adeu a la resta de companys, amb permís de Valverde per no entrenar i resoldre el seu futur, Neymar i el seu pare van mantenir una trobada a les oficines del Camp Nou amb el director executiu del club, Òscar Grau, i el director de futbol, Raúl Sanllehí, amb la intenció de negociar la seva sortida. Grau i Sanllehí van informar Neymar que el club no rebaixarà ni un euro la clàusula de rescissió, que des del passat 1 de juliol puja a 222 milions, per facilitar-li la sortida. D'altra banda, i en resposta a la reclamació de la prima de renovació de 26 milions d'euros que havia de cobrar el jugador després d'ampliar el seu contracte l'any passat, fins al 30 de juny de 2021, el Barça els va reiterar que la mantindrà «dipositada davant de notari fins que se solucioni el cas».

Pagaran la clàusula de rescissió

L'agent de Neymar, Wagner Ribeiro, que va viatjar a París per tancar el fitxatge del jugador, va confirmar ahir que el PSG pagarà, en les pròximes hores, els 222 milions d'euros que costa la rescissió del contracte del jugador amb el Barcelona. «El PSG pagarà la clàusula de Neymar i el presentarà a finals d'aquesta setmana», va afirmar Ribeiro a l'aeroport del Prat, abans d'agafar un vol al costat de Neymar i el seu pare. Abans d'agafar aquest vol, a un quart de tres de la tarda a la terminal corporativa de l'aeroport del Prat, Ribeiro es reunia amb Neymar i el seu progenitor, durant aproximadament hora i mitja, a la casa que la família té al barri barceloní de Pedralbes, per tractar detalls de la negociació. Fins allà van arribar el jugador i el seu pare, després d'un matí agitat que començava ben aviat, quan Neymar es presentava a la Ciutat Esportiva per entrevistar-se breument amb, Ernesto Valverde, i acomiadar-se dels seus companys. A la tarda, el jugador es va desplaçar a Porto on hauria passat la revisió mèdica.

El Barça, per la seva part, va ser contundent en afirmar en un comunicat que no abaixaran ni un euro la clàsulua de rescissió del jugador. Un pagament que volia evitar el PSG i el seu president, conscient que amb els impostos l'operació els podria costar al voltant dels 300 milions d'euros. La voluntat dels francesos era negociar un traspàs amb el conjunt blaugrana, que seria d'una quantitat més gran als 222 milions però sense arribar a la xifra del pagament de la clàusula. Això, o afegir en l'operació un jugador de l'equip d'Unai Emery, com Rabiot, Lucas Moura o Di María. L'argentí és un dels preferits per la secretaria tècnica dels blaugrana, davant la missió gairebé impossible de portar Marco Verratti, però Bartomeu i el Barça no estan disposats a pactar un traspàs i, per tant, Neymar marxarà al París Saint Germain després de dipositar la seva clàusula de rescissió. Això sí, ni el Barça, ni el PSG ni Neymar estan interessats a demorar en excés les negociacions, ja que els blaugrana necessiten els diners per reforçar-se i el brasiler i el club parisenc estan a les portes de començar la Ligue 1.

La virtut d'encertar el recanvi

Trobar al mercat un futbolista que tingui les qualitats de Neymar és gairebé impossible, per no dir que no hi ha un jugador com ell. El Barça tindrà a la seva disposició 222 milions d'euros per reforçar-se de nou i tornar a il·lusionar l'afició amb un bon projecte esportiu després de la marxa d'una de les seves grans estrelles.

Haurà de tenir punteria el conjunt blaugrana en un mercat que l'està esperant amb candeletes. Al mateix temps que clubs temen la fuga d'algun dels seus jugadors franquícia, també es freguen les mans amb el diner fresc del Barça i això inflaria encara més els preus. S'ho està trobant el conjunt barcelonista amb Coutinho. Tot apunta que club i jugador han arribat a un acord, però el Liverpool es farà pregar. Les últimes informacions indiquen que el brasiler, objectiu número u, no sortiria d'Anglaterra per menys de 120 milions d'euros. És el mateix preu que té Dybala, que per aquesta quantitat podria sortir de la Juventus direcció a Barcelona i jugar al costat del seu gran ídol, Leo Messi.

Agafa força un altre nom per substituir Neymar a la banda. Ousmane Dembélé. L'hàbil extrem del Dortmund està valorat en 90 milions d'euros i és un vell desig de Robert Fernández.