Neymar ja és oficialment nou jugador del París Saint Germain. El club francès va anunciar la seva incorporació fins al 30 de juny del 2022 després d'una tarda moguda a Barcelona. Els representants legals del davanter brasiler es van presentar ahir a la tarda a les oficines del Barça i van pagar els 222 milions d'euros que costa rescindir el contracte del jugador. L'entitat blaugrana va confirmar, en un comunicat, que aquest pagament és «en concepte d'indemnització per la rescissió unilateral i sense causa del contracte que unia les dues parts», fins al 30 de juny de 2021.

Abans d'anar a les oficines del Camp Nou, els advocats de Neymar s'havien personat a la seu de la la Lliga per dipositar aquests 222 milions, però la patronal dels clubs espanyols va rebutjar el pagament, en entendre que el París Saint Germain estaria incomplint la normativa de la UEFA sobre el joc net financer amb el fitxatge de Neymar. Els representants de davanter van optar, llavors, per acudir hores després a l'estadi i lliurar el xec directament al Barça. Després d'efectuar el pagament de la clàusula, Neymar va volar a París per firmar, avui, el seu nou contracte amb el conjunt francès. No obstant això, el Barcelona ja va avisar que «traslladarà a la UEFA els detalls de l'operació perquè depurin les responsabilitats disciplinàries que puguin derivar-se d'aquest cas».

El Barça anirà fins al final

No es quedarà de braços creuats l'entitat blaugrana amb aquest enrenou i està decidit a anar fins al final amb el cas, especialment contra Neymar i el seu pare. El principal conflicte es troba amb la millonària prima de renovació que ha de cobrar el ja exfutbolista, ni més ni menys que 26 milions d'euros, per renovar el seu contracte amb el Barça el mes d'octubre passat.

El club, que va dipositar aquests diners a una notaria, creu que el jugador i el seu entorn han jugat brut, ja que pensa que el seu fitxatge pel PSG està tancat des de fa setmanes i no obstant, el jugador va decidir participar a la gira pels Estats Units i anar a actes publicitaris només per cumplir terminis i poder cobrar aquesta prima milionària. El Barça se sent enganyat i està decidit a anar fins al final. Mentrestant, el jugador que portarà el tant desitjat dorsal 10, podria debutar demà en el primer partit de lliga contra l'Amiens.

El Barça s'ha de reinventar

Amb la desaparició de la «MSN», el nou tècnic del Barça, Ernesto Valverde, té davant seu l'oportunitat de reinventar un equip que, les tres últimes temporades, ha viscut gairebé exclusivament a l'abric del seu trident. Sense Neymar, que se'n va després d'haver disputat 186 partits, marcat 105 gols i guanyat 10 títols en quatre temporades, la «MSN» ja és història, i Valverde té l'oportunitat de recuperar l'«estil Barça».

El tècnic extremeny, que ha utilitzat sempre el 4-2-3-1 com el seu sistema de capçalera, ja no se sent en l'obligació d'apostar pel 4-3-3 per assegurar la presència del trident. Caldrà esperar a la configuració final d'una plantilla que, d'aquí a que es tanqui el mercat, haurà de reforçar-se per compensar el buit que deixa Neymar. Diners per fer-ho no en faltaran. Invertir-los bé serà clau per tornar a armar un projecte guanyador.