En poques hores es van esgotar les samarretes del París Saint-Germain amb el nom Neymar i el número 10 en el dors, un símptoma de la «Neymania» que va viure la capital francesa el dia en què el brasiler, el jugador més car de la història, va aterrar procedent de Barcelona. Les llargues cues -més d'hora i mitja d'espera per entrar a les botigues oficials del club i aconseguir, per 140 euros, el preuat trofeu- són una mostra de la il·lusió que ha insuflat a l'afició del PSG el fitxatge de l'atacant. «Tenir-la avui era important per a mi, una manera de mostrar que comença una nova etapa», va assegurar Clément Robert, un jove que, només sortir de la botiga que hi ha al costat del Parc dels Prínceps es va desenfundar la samarreta de Verratti per posar-se la de Neymar.

El president del club, Nasser al Khelaifi, va acudir a la botiga per comprovar el que minuts després afirmaria a la sala de premsa, que Neymar és «un bon negoci». «Ja estem entre els tres o quatre millors clubs del món», assegura Clément, que regalarà al seu nebot la samarreta de Verratti. Jordan Cohen va matinar ahir al matí la localitat dels afores de París en què viu per estar a primera hora a les portes de la botiga. «Però quan he arribat hi havia ja molta gent, he trigat hora i mitja a entrar», assegurava, somrient malgrat tot, perquè ha comprat «una de les últimes que quedaven». «Crec que hem abaixat els fums al Barça. Ells volien emportar-se Verratti i ara es queden sense Neymar. Una bona revenja de la remuntada» de l'any passat a la Lliga de Campions, assegurava el jove. Al costat d'ell, el seu amic Romain Durisch explicava que «el PSG ha passat a un esglaó superior» i que ara «tots hauran de comptar amb ell». «Crec que Neymar atraurà a altres jugadors que, fins ara, dubtaven de venir, però que veient que ha arribat Neymar es convenceran que aquest és un projecte sòlid», analitzava.

A les seves esquenes sonen les sirenes policials. Una falsa alarma de l'arribada de l'estrella brasilera al Parc dels Prínceps, on quan arriba Neymar ja no queda cap samarreta a la venda amb el seu nom. En els Camps Elisis es manté l'efervescència. Igual que a Saint-Germain-en-Laye, la localitat dels afores de París que acull el centre d'entrenament del PSG i on Neymar va anar a saludar els seus nous companys. La bogeria acomanya Neymar allà on va.

E