El brasiler Neymar va dir ahir que va fitxar pel París Saint-Germain (PSG) per buscar «alguna cosa més gran» i «un nou desafiament», però va negar que ho hagi fet per assolir més protagonisme del que tenia en el Barcelona. «No he vingut a buscar aquí protagonisme, sinó alguna cosa nova, els títols que aquest club i els seus aficionats mereixen», va dir en una multitudinària roda de premsa a l'estadi del Parc dels Prínceps. «Volia alguna cosa més gran, alguna cosa nova, i m'he deixat portar pel meu cor, que m'ha dit que era el moment de fer aquest salt», va dir Neymar, que, en la seva presentació com a nou jugador del PSG, també va explicar que ell no volia que Piqué pengés la famosa foto amb «Es queda»: «Era un moment en què estàvem tranquils i durant el dinar em va dir que ho havia de posar. Li vaig dir que no ho fes perquè no havia pres una decisió. Era un moment difícil per a mi. Però va voler fer la broma».

El davanter brasiler va reconèixer que anar al PSG «ha estat una de les decisions més difícils» de la seva vida, perquè estava «ben adaptat a Barcelona», però es va mostrar «molt feliç» per arribar a la capital francesa. Neymar va reconèixer que li va donar moltes voltes i que va escoltar molts consells, però que finalment va considerar que era el moment de canviar d'aires. «Vull ajudar a escriure la història d'aquest club, que té potencial per ser el millor del món», va assenyalar el nou jugador del PSG. Neymar va afirmar que va fitxar pel Barcelona «per jugar al costat de Messi, el millor del món», però que la motivació per venir al PSG ha estat «el club, tots els jugadors, no un en particular».

El davanter brasiler, pel qual el PSG ha pagat 222 milions d'euros, va dir no sentir una pressió particular per ser el fitxatge més car de la història, a l'hora que va negar haver pres la decisió de recalar al PSG per diners. «Qui pensi això no em coneix, sempre he buscat la meva felicitat, no els diners», va assegurar el jugador.

En aquest sentit, el president del PSG, Nasser al Khelaifi, va afirmar que Neymar podria guanyar més en altres clubs i va assenyalar que el jugador «ha vingut perquè li ha agradat el projecte». El president va dir que va ser el club i no el jugador qui va pagar la clàusula i va considerar que el fitxatge és «un bon negoci» per a l'entitat, que guanyarà més diners del que gasta en el fitxatge. El dirigent del club francès va revelar que abans del fitxatge del brasiler el PSG valia 1.000 milions d'euros i ara 1.500, i va emplaçar els que critiquen el fitxatge a fer els comptes «en dos o tres anys»: «No hi ha un segon Neymar al món. En dos o tres anys el seu valor serà, com a mínim, el doble».

Avui, el PSG s'estrena a la lliga rebent el modest Amiens al Parc del Prínceps. Neymar encara no jugarà, però segur que tornarà a ser el gran protagonista per als aficionats parisencs.