Durant els gairebé 500 partits com a professional que acumula, Bruno Saltor n'ha vist de tots colors. Des de baixar a Segona B amb el Nàstic (2001-02) o el Lleida (05-06), ascendir a Segona A amb els de la Terra Ferma (03-04) i a Primera amb l'Almeria (06-07) fins disputar la Lliga de Campions amb el València (10-12). Des de fa cinc temporades, però, el futbolista del Masnou viu una experiència diferent al Brighton & Hove Albion. Bruno Saltor va arribar-hi el 2012 a punt de fer 32 anys amb la intenció de tastar el futbol anglès i viure una nova aventura després del seu pas per Espanyol, Nàstic, Lleida, Almeria i València. Cinc anys després, el maresmenc és el capità de l'equip, amb qui el curs passat va celebrar l'històric ascens a la Premier League. Dimarts passat, Bruno Saltor va tornar a terres catalanes per enfrontar-se a Palamós a un rival contra el qual havia jugat un grapat de cops en la seva etapa de formació i també a Tercera i Segona B amb l'Espanyol B i el Lleida. Assegurar que el Girona jugaria a Primera Divisió ara fa quinze anys era quelcom entre agosarat i eixelabrat. Per a Bruno Saltor, però, la feina ben feta pel club de Montilivi tots aquests anys ha tingut recompensa. «El Girona ha estat sempre un club molt seriós que ha fet les coses a poc a poc i amb seny. Ara ha arribat a uns nivells que era difícil de preveure», assegura. El capità del Brighton considera que el model d'èxit del Girona és el que ja van seguir al seu dia Eibar o Leganés. «Fent les coses bé, sempre pots tenir la teva oportunitat». Per a Bruno Saltor, «ni Girona és una ciutat tan gran ni tampoc tenia tanta massa social però darrerament sempre es veu el camp ple i un gran ambient», diu el defensa, que s'alegra de «veure un altre equip català a Primera».

A punt d'encetar la seva cinquena temporada al Brighton & Hove Albion, Bruno Saltor coneix bé que rere els èxits de Girona hi ha una part de responsabilitat o de culpa, del Manchester City. Des d'Anglaterra la política del conjunt citizen és de sobres coneguda i Saltor reconeix que «els tentacles del City són molt llargs i que estan intentant arribar a molts equips». En aquest sentit, amb la veu que l'experiència li ha donat, aposta per no perdre l'essència del club. «El Girona es pot nodrir de jugadors cedits sense oblidar la identitat de l'entitat. Sempre que un gran club adquireix una gran importància dins d'una altra institució és important que es mantingui l'estil i manera de fer dels últims anys», considera Bruno Saltor.

Per últim, el maresmenc confia que el Girona s'estreni amb molt bon peu a Primera i aconsegueixi la permanència. Saltor veu «paral·lelismes entre el Girona i el seu Brighton, a qui també li ha costat molt arribar a la Premier. «Esperem que continuem tots dos molts anys a l'elit», diu.