El Reial Madrid, guanyador de l'última lliga de campions i el Manchester United, guanyador de la Lliga Europa, s'enfronten a la final de la Supercopa europea en el retrobament de José Mourinho contra el seu exequip en partit oficial.

El conjunt blanc arriba al partit després de sembrar molts dubtes aquesta pretemporada, on no han guanyat cap partit dels que han disputats. Encara amb feina per fer, els madridistes comencen el repte de buscar el «sextet», cosa que de moment només ha aconseguit el Barça. Ho farà segurament sense Cristiano Ronaldo, que només ha entrenat tres vegades amb l'equip després que tornés fa poc de les seves vacances. El seu lloc el podria ocupar Marco Asensio, que ja es va sortir en la Supercopa de la temporada passada, el primer gran partit del mallorquí amb el Madrid.

Per la seva banda, el Manchester United arriba a la cita amb un rentat de cara a la seva plantilla i una forta inversió en la recerca de títols. La seva aposta per Álvaro Morata no es va executar i va acabar signant el davanter belga Romelu Lukaku per 85 milions d'euros. Recentment el conjunt anglès ha incorporat més múscul al mig del camp amb l'arribada de Matic, del Chelsea, encara que acumula poc rodatge amb l'equip. Els problemes per Mourinho arriben a la defensa, on no podran comptar ni amb Bailly ni Jones, tots tres sancionats.

A diferencia que el Reial Madrid, el Manchester United ha fet una millor pretemporada però amb un títol oficial en joc les pretencions s'igualen al complet.