El Reial Madrid va estendre la seva fiabilitat en finals europees, guiat per una exhibició futbolística d'Isco per tombar un lluitador Manchester United a la final de la Supercopa d'Europa (2-1), en la conquesta del primer títol de la temporada.

A Skopje es va jugar al que va voler Isco. Mentre el conjunt anglès apostava pel múscul i la duresa, l'andalús ballava amb la pilota en qualsevol lloc del camp. Omnipresent per convidar els seus companys a associar sempre rifar la possessió en comptades ocasions. La seva exhibició va ser impròpia d'un mes d'agost i en un clima tan calorós que convidava a qualsevol cosa menys a jugar a futbol. L'ensurt inicial el va calmar el Reial Madrid madurant la final. Va arribar al primer minut amb Lukaku fregant el premi a la indecisió entre Keylor Navas i Varane. Amb rapidesa responia per evitar que el seu rival es cregués capaç de tombar el campió d'Europa. Un centre de Marcelo va caure mort del cel i el va rematar amb la dreta Bale aprofitant la distracció de Pogba per acariciar el gol.

Mai José Mourinho ha guanyat en la seva carrera el Reial Madrid i la seva mala ratxa es va estendre. Va buscar condicionar el partit amb una lluita al centre del camp d'on van saber fugir els jugadors de Zidane. Isco destrossava les línies rivals i només faltava l'aparició de Modric perquè el seu contrincant quedés tancat. La pressió alta provocar les imprecisions. L'United es va anar fent petit.

Casemiro estava destinat a marcar. Es va topar amb el travesser en el seu primer intent, en un córner rematat amb el cap als 16 minuts, va buscar l'escaire des d'una cantonada de l'àrea en el segon i al tercer no va perdonar. Després d'una clamorosa errada de Pogba, Casemiro no va fallar. Amb l'olfacte del golejador per saber on llançar el seu moviment, i trobar la passada perfecta de Carvajal per castigar un Manchester que es quedava sense solucions. De xut amb l'esquerra creuat superava De Gea i trencava la final (1-0).

Només els errors propis ressuscitarien a un equip que estava a la lona i sense capacitat de resposta. Kroos no havia fallat una passada fins que de cop va perdre la seva fiabilitat en una errada en la sortida de pilota que va poder costar car. Unit a un gest evitable de Carvajal van donar un impuls inesperat a l'United. Ander Herrera xutava desviat i Lukaku provava a Keylor després de guanyar una pilota per alt a Ramos.

Lukaku hi posa emoció

Si alguna cosa té un equip anglès com el de Manchester és un esperit de lluita que el va portar a signar miracles. A la represa el mostraria quan Mourinho fins i tot va augmentar el múscul amb Fellaini per Ander, el cervell de tot. Rashford entrava per aportar dinamita en banda però va topar amb una sortida ferma madridista. Kroos acariciava el gol amb un xut amb l'esquerra potent amb estrany de la pilota que va treure amb brillantor De Gea.

La glòria estava reservada per Isco. En un pam va encarar rivals, va inventar una paret amb Bale i va definir bé davant De Gea, esperant el temps just per veure per on es decantava en la seva sortida el seu company de selecció. La final semblava sentenciada (2-0).

Va ser quan va tirar d'orgull l'United. Pogba va fallar amb tot per marcar davant Keylor, rematant fluix de cap. Insegur el costa-riqueny va deixar un mal rebuig a Lukaku que xutava als núvols. Bale va perdonar amb un xut al travesser i la resposta, va donar vida al partit. Lukaku feia el 2-1. El físic del Reial Madrid es va desplomar i els anglesos va punt van estar d'empatar però Keylor Navas posava una mà salvadora davant Rashford. Ja a pocs minuts del final, Cristiano Ronaldo va debutar aquesta pretemporada.