El defensa del Barcelona Gerard Piqué ha revelat avui que l'exblaugrana Neymar da Silva ja va comunicar als seus antics companys d'equip la seva decisió de fitxar pel PSG en el casament de Leo Messi, que es va celebrar el passat 30 de juny.

"Al casament de Leo, Ney ja va venir amb la idea d'anar-se'n del Barça", ha explicat Piqué, qui també ha revelat que, quan va publicar aquell famós 'tuit' d'"Es queda", ja sabia que l'internacional brasiler pagaria els 222 milions de la seva clàusula de rescissió.

"Vaig utilitzar les meves xarxes socials, perquè era l'última bala que em quedava. Pensava que si publicava el missatge, igual ell canviava d'opinió. Ney es va enfadar amb mi per posar aquell 'tuit', però després ho vam solucionar", ha precisat.

Malgrat que els jugadors convidats al casament de Messi sabien que Neymar no seguiria, Piqué ha explicat que cap d'ells va anar a explicar-ho al club perquè la seva marxa no els atrapés per sorpresa: "Aquest no és el nostre paper. Alguns tenim una relació d'amistat. Qui ho havia de comunicar al club era Ney".

En qualsevol cas, el central blaugrana ha demanat que no es jutgi a Neymar per anar-se'n: "Segur que té les seves raons per anar-se'n. Ha passat quatre anys aquí, ens ha donat un rendiment extraordinari i ens ha deixat diners a la caixa. Hem d'estar contents i feliços per haver-li tingut aquí i guardar un gran record d'ell".

Preguntat per si li havia decebut la forma en la qual el davanter ha deixat el Barcelona, Piqué ha assegurat que tot al contrari.

"Hi ha jugadors que es declaren en rebel·lia i no es presenten al seu club, i ell ha lluitat i s'ha lliurat fins a l'últim dia per la samarreta del Barça, encara sabent que podia lesionar-se", ha destacat.

Per a Piqué, Neymar és un jugador únic i no hi ha ningú al mercat que pugui reemplaçar-lo: "Més que substituir a Neymar, cal aprofitar la seva marxa per fer-nos forts amb la gent que vingui, ser un equip més competitiu i no intentar buscar un substitut per a ell, perquè no existeix".

Al respecte, el central català és conscient que fitxar ara, tal com aquesta el mercat estival, és complicat. "Els clubs s'aprofiten que estem en un mercat inflacionat i que el club ha rebut 222 milions. Cadascun utilitza les seves armes", ha indicat.

Malgrat la inesperada marxa de Neymar i les dificultats per reforçar-se que està tenint l'entitat blaugrana, Gerard Piqué ha negat que el Barça hagi perdut la seva capacitat de seducció, "perquè els jugadors que estem intentant fitxar (Coutinho i Dembélé), ja han demostrat que volen venir".

En qualsevol cas i mentre arriben reforços, Piqué ha assegurat que la plantilla actual és "prou competitiva" per tornar a aspirar a tots els títols.

El primer es el que jugaran demà contra el Reial Madrid, al qual rebran al Camp Nou, en l'anada de les Supercopa d'Espanya.

"Jugar contra el Madrid sempre és especial i més si és un partit oficial. Comencem la temporada davant de la nostra gent i volem fer un gran partit i guanyar, òbviament, però sabent que juguem la tornada dimecres i que la Supercopa no es decidirà demà", ha apuntat.

En aquest sentit, Piqué ha aprofundit en les claus per guanyar el 'clàssic': "Tenir molta cap, intentar no rebre gols, perquè penalitza molt quan encaixes a casa, i controlar el partit, perquè sabem que en les contres són molt perillosos".