L'anada de la Supercopa d'Espanya que acull el Camp Nou presenta el primer clàssic oficial de la temporada sense Neymar, entre un Barça en plena reconstrucció i un Reial Madrid que aposta per la continuïtat en una etapa d'èxits.

Mentre el club blaugrana treballa, de moment sense èxit, per cobrir el buit que ha deixat la fuga de Neymar al PSG, la temporada no espera els blaugrana, que afronten el primer partit oficial del nou curs sense l'astre brasiler i amb només tres cares noves: les del lateral Semedo, el central Marlon i l'extrem Gerard Deulofeu. Però si Semedo i Marlon, de moment, semblen comptar poc per a Valverde, tot apunta que Deulofeu serà titular en el 4-3-3 que el tècnic extremeny ha decidit mantenir aquesta temporada.

El Reial Madrid, de la seva banda, arriba a la cita amb el desig de conquistar el Camp Nou després de guanyar la temporada passada Lliga de Campions i Lliga. La Supercopa d'Europa va resoldre tots els dubtes i va reaparèixer l'alt nivell competitiu que sempre mostren en les finals. Isco i Ronaldo apunten a titulars, mentre que Modric serà baixa per una sanció que arrossega des del 2014.

Piqué: «El tuit era l'última bala»

El defensa Gerard Piqué va revelar a la roda de premsa prèvia al partit que l'exblaugrana Neymar ja els va comunicar als que llavors eren els seus companys la seva decisió de fitxar pel PSG al casament de Leo Messi, que es va celebrar el passat 30 de juny. «A la boda ja va venir amb la idea d'anar-se'n del Barça», va explicar Piqué, que també va dir que, quan va publicar aquella famosa piulada d'«Es queda», ja sabia que l'internacional brasiler pagaria els 222 milions de la seva clàusula de rescissió. «Vaig utilitzar les meves xarxes socials perquè era l'última bala que em quedava. Pensava que si publicava aquest missatge, potser ell canviava d'opinió. Es va enfadar amb mi però ho vam solucionar», va precisar.