El Barça, que mai es dona per vençut, com va demostrar a la passada edició de la Lliga de Campions, buscarà evitar que el Reial Madrid ampliï el seu cicle victoriós i provarà d'anul·lar l'avantatge de dos gols que el conjunt blanc va ser capaç d'aconseguir al Camp Nou en el partit d'anada (1-3).

El futbol és un estat d'ànim i, en el present, el del madridisme està pels núvols i els blaugrana estan tocats. Així es va reflectir el diumenge en el partit d'anada de la competició que viurà el seu desenllaç a altes hores d'aquesta nit (23:00/Telecinco i TV3). Els d'Ernesto Valverde volien aprofitar el partit per recuperar-se de la pèrdua de Neymar, però el terreny de joc no enganya ningú i un Reial Madrid, en un moment molt dolç, va ser capaç d'anul·lar el Barça.

Però ni Zidane ni ningú es fia d'un equip que, tot i haver mostrat mancances durant tota la passada temporada, va ser capaç de vèncer al Bernabéu amb un gol en el temps afegit. La consigna del vestidor és sortir a guanyar, furgar a la ferida i aconseguir el segon títol d'un repte que els blancs tenen entre cella i cella: el sextet.

Els blaugrana, ara mateix, van a tota màquina per intentar suplir la baixa de Neymar, però de moment, només ha tancat el fitxatge del brasiler Paulinho, que ha jugat a la Xina les darreres temporades. El guió de la tornada de la Supercopa està fet a la mesura dels de Zidane, amb un Barça que haurà de sortir a atacar i els blancs podran aprofitar els forats que generi un equip llançat cap al davant en excès.

La polèmica en l'anada encara porta cua, i és que l'expulsió de Cristiano Ronaldo i la posterior sanció (5 partits, 1 per la targeta vermella i quatre per l'empenta a l'àrbitre) ha fet córrer molta tinta. Però per a Zidane, amb el fons d'armari, possiblement la baixa forçosa del portugués és més un avantatge que un mal de cap.

Es preveu que Valverde introdueixi canvis respecte al partit de diumenge, amb l'entrada de Mascherano a l'eix de la defensa per Umtiti, a més de Semedo per Aleix Vidal al lateral i Sergi Roberto per Iniesta, lesionat amb una contusió, i Dennis Suárez per Deulofeu a l'extrem. També Cillesen podria posar-se sota pals per Ter Stegen.