El Barça d'Ernesto Valverde, encara en construcció, va recuperar part de la seva autoestima amb una fàcil victòria (2-0) davant el Betis, que va poder endur-se una una golejada molt més àmplia de la seva visita al Camp Nou, si el porter Adán i els pals no s'haguessin interposat en el camí d'un gran Leo Messi, que va enviar la pilota a la fusta en tres ocasions

Després de la pobríssima imatge oferta en aquesta última Supercopa d'Espanya davant el Reial Madrid, els blaugrana devien un bon partit a la seva afició. També a la colpejada ciutat de Barcelona i a aquests 56.000 valents que es van acostar a l'estadi per cridar «no tinc por!», després dels atemptats terroristes de dijous passat a la capital catalana.

I enmig d'aquesta atmosfera carregada d'emotivitat, d'un escenari envoltat en un ambient irremeiablement estrany, va saltar el Barça al terreny de joc, disposat a buscar el partit des del primer minut, pressionant més amunt que mai, ofegant un Betis incapaç d'internar-se al camp rival amb la pilota controlada.

El Barça, a l'atac

El gironí Gerard Deulofeu va tenir la primera bona oportunitat per desnivellar la balança inicial, però va rematar massa desviat una assistència de Sergi Roberto només començar. Per les botes de Leo Messi van passar les quatre següents oportunitats: dos llançaments de falta -un que va sortir fregant el pal i l'altre que va llepar el travesser- i dos trets des del balcó de l'àrea que no van trobar la porteria d'Adán per ben poc.

Tanta insistència va acabar trobant el seu merescut premi. Passada la mitja hora de joc, una combinació entre l'astre argentí i el mateix Deolufeu va acabar amb una assistència des de la banda dreta de l'extrem de Riudarenes que Messi va acabar desviant al fons de la porteria. O això va semblar. El crac de Rosario no va tocar l'esfèrica; va ser el bètic Tosca, en el seu intent desesperat per evitar la rematada rival, qui acabaria fent pujar l'1-0 al marcador.

Mascherano, salvador

Just arribava el primer gol quan el Betis començava a animar-se i a despertar. Els de Quique Setién havien trobat la fórmula de superar la pressió local, mitjançant algun tímid contracop. Però en la seva primera i claríssima arribada, no va arribar l'empat de miracle. Sergio León, l'exdavanter del Llagostera, va agafar l'esquena a la defensa i va aconseguir plantar-se tot sol davant Ter Stegen. Ho tenia tot de cares per rumiar i rematar, però quan començava a carregar la cama per afusellar el porter alemany, Mascherano, en una intervenció providencial, li va pispar la cartera en l'últim sospir.

Mentre Sergio León encara es preguntava d'on havia aparegut el defensa argentí, el Barça construïa una rèplica letal. Una altra cavalcada de Deulofeu per la dreta, va acabar amb el gironí esquivant un defensor, aixecant el cap i deixant la pilota morta al cor de l'àrea. Allà va entrar amb tot Sergi Roberto, qui va afusellar Adán per col·locar el 2-0 al marcador.

Messi i els pals

Amb el marcador a favor va sentir el Barça que ja tenia el partit resolt. Per això, va sortir amb una marxa menys en la segona meitat. El duel es va ensopir, entre el relaxament dels locals i els intents estèrils del conjunt visitant. No es va animar la cosa fins que va aparèixer Messi, el millor de la nit però a qui la fortuna no el va voler acompanyar. Al quart d'hora de la represa, l'argentí es va inventar una fuetada que va picar amb el pal. Poc després, va executar una falta que no va trobar porteria per molt poc.

Del Betis, no hi va haver notícies fins que un error de Sergi Roberto va deixar tot sol Nahuel davant Semedo, però el migcampista hispanoargentí va preferir provar de sorprendre Ter Stegen des de massa lluny, abans d'encarar el blaugrana, i la pilota va acabar sortint molt desviada. Va tornar Messi a la càrrega per mirar de rescatar el partit de l'avorriment. Nou xut de l'argentí i, una vegada més, el pal que evitava el seu gol. La rematada següent la va refusar Adán, mentre que la tercera consecutiva va ser un cop de cap en un servei de córner que va marxar fora.

Enmig del clar domini blaugrana, va aparèixer Joaquín, per posar per primera vegada en escac la defensa local ja a la recta final, però la seva jugada va acabar amb un xut defectuós de Fabián.