El Bordils de vòlei va encetar ahir al vespre la pretemporada amb una primera sessió al pavelló Blanc-i-Verd. La principal novetat d'aquest curs és el retorn a la banqueta de Txell González, l'entrenadora que va assolir l'ascens a Primera Nacional, i que el curs passat va cedir el lloc a Pau Llach. «Torno amb més ganes que mai», explicava ahir González, amb les piles carregades després d'un any lluny de les banquetes, tot i que sense perdre mai la vinculació amb el Bordils. «Veníem d'uns anys una mica estressants, necessitava descansar», admet conscient que haurà de tornar a combinar l'esport amb la seva feina en una gestoria.

Amb les altes d'Anna Aran i Paula Ros, i les baixes de Joana Busquet, Marta Puig, Júlia Riera i Maria Batlle (tot i que aquesta darrera podrà participar intermitentment amb l'equip en funció dels estudis), l'objectiu del Bordils, en la seva tercera campanya a Primera Nacional, serà la permanència. González dirigirà un bloc que coneix «perfectament» perquè a moltes jugadores «les he vist crèixer» i subratlla que «més enllà de fer un equip, també som amigues fora de la pista». Abans d'encetar la Lliga el 7 d'octubre a casa contra el Sant Cugat, el Bordils disputarà la Lliga Catalana contra aquest mateix rival barceloní i el Mataró.

«A Bordils sempre s'ha dit que els nois juguen a handbol i les noies a vòlei», destaca l'entrenadora, ara que fa un parell de dècades que la secció està en marxa. El club viu moments d'esplendor, amb el primer equip d'handbol a Divisió de Plata i el segon, a Primera Nacional, i en això també s'hi afegeix el vòlei, referent femení d'aquest esport a Girona. Segons Txell González «hem anat creixent fins a convertir-nos en el que som. Mobilitzem unes 90 jugadores en 9 equips». El Mataró i el Premià, que han pujat, seran dos dels principals rivals de les gironines en la seva pugna per la permanència, una salvació que González desitja resoldre «abans de l'última jornada».

Ahir també van iniciar els entrenaments de pretemporada a Bordils els jugadors del sènir de Primera Catalana, al Torrentó, a les ordres d'Albert Pijoan.