El FC Barcelona ha interposat una demanda laboral milionària contra el seu exjugador Neymar, al qual li reclama 8,5 milions d'euros per incompliment de contracte. A més li reclama la part de la prima que el Barcelona li va abonar per renovar l'any passat el contracte al brasiler, que aquest estiu ha protagonitzat el traspàs més elevat de la història del futbol, en pagar la clàusula de rescissió el PSG (222 milions d'euros) per endur-se els serveis de l'atacant. Segons algunes fonts, tot plegat podria ascendir a més de 30 milions.

En un comunicat, el Barcelona informa que ha remès a la Federació Espanyola «la demanda laboral que l'11 d'agost passat va interposar contra el jugador Neymar Jr davant el Jutjat Social de Barcelona, perquè la traslladi a la Federació Francesa de Futbol i a la FIFA, als efectes legals oportuns». En aquesta demanda, el club reclama al jugador la quantitat ja liquidada corresponent a la prima de renovació per incompliment de contracte; 8,5 milions d'euros en concepte de danys i perjudicis; i un 10% addicional en concepte de mora. El club també reclama que el PSG assumeixi subsidiàriament el pagament en cas que el jugador no pugui fer-se'n càrrec.

El Barcelona segueix mostrant la seva disconformitat pública pel fet que el jugador acceptés fa unes quantes setmanes trencar unilateralment el seu contracte amb el Barça i fitxés pel PSG, previ pagament de la milionària clàusula de rescissió de contracte. Fa uns dies, el jugador ja del PSG va carregar contra l'actual junta directiva, després de jugar un partit a París: «Quan vaig arribar tot va començar bé. Vaig passar quatre anys meravellosos. Estic molt trist amb la directiva del Barça. Són gent que no poden estar aquí».

Neymar a Barcelona

El mateix dia que el Barça feia pública la demanda contra Neymar, el davanter brasiler va passar el seu dia lliure a Barcelona per tornar a retrobar-se amb els altres dos integrants de l'antic trident barcelonista, Luis Suárez i Lionel Messi, aprofitant la jornada també de descans d'aquests últims, encara que l'uruguaià està baixa per lesió.

Així va quedar demostrat en els seus comptes d'Instagram, mentre que Messi va jugar amb Gerard Piqué a qui va enviar un missatge amb un «torna», en recordar el que va escriure el central blaugrana fa uns dies («es queda»), amb el que deixava a entreveure que el jugador no aniria al PSG.

A pesar d'aquesta trobada amistosa, molt probablement a la casa de Messi, l'actualitat blaugrana ha tornat a posar a Neymar en la primera línia, en conèixer-se que el club barcelonista ha reclamat a través d'una demanda que torni els diners que va rebre de la prima de renovació (menys de 30 milions d'euros), així com una compensació de 8,5 milions d'euros.