La Lliga de Campions 2017/18 es posa en marxa aquest dijous amb el sorteig dels vuit grups que traçaran el camí a la final de Kíev. El Reial Madrid surt com a primer cap de sèrie després del seu dotzè títol davant el Juventus italià al juny passat, el segon consecutiu. El Barça formarà part del Bombo 2, perquè el primer està reservat als campions de lliga.

La present edició del màxim torneig continental va començar el 19 de juny amb el sorteig de les dues primeres rondes prèvies, que van començar a disputar-se, ni més ni menys, que el 27 de juny. Des de llavors s'han jugat quatre eliminatòries per completar els 32 participants.

El vigent campió, que dirigeix el francès Zinedine Zidane, esperarà sort per aquesta ronda des del bombo 1, format pels campions de les vuit principals lligues europees. Els blancs tenen el millor coeficient de la UEFA (176.899 punts). Al costat d'ells hi seran també Bayern de Munic (Alemanya), Juventus (Itàlia), Benfica (Portugal), Chelsea (Anglaterra), Xakhtar Donetsk (Ucraïna), Mònaco (França) i Spartak de Moscou (Rússia), rivals que evitarà en l'arrencada de la competició.

Tampoc podran enfrontar-se clubs que de la mateixa nacionalitat, segons les regles de la UEFA, que un any més ha triat el Fòrum Grimaldi de Mònaco per al sorteig (18.00) i la gala anual de començament de temporada.

El Barcelona, amb un coeficient de 151.999, i l'Atlètic de Madrid (142.999) són part dels 22 clubs que accedeixen directament a la fase de grups, a la qual s'hi sumaran els deu de procedents de les eliminatòries prèvies. París Saint-Germain, Borussia Dortmund, Manchester City , Porto, Manchester United, Tottenham, Basilea, Anderlecht, Roma, Besiktas, Feyenoord i Leipzig són els altres classificats directes que la UEFA distribuirà en altres bombos.

El Manchester United torna fort a la Champions tot i perdre la Supercopa davant el Reial Madrid (2-1) fa tot just dues setmanes. El títol de la Lliga Europa i dues clares victòries en l'inici de la lliga anglesa avalen els homes de José Mourinho. El PSG d'Unai Emery, eliminat l'any passat a vuitens pel Barcelona, també torna ara amb l'exblaugrana Neymar com a bandera. També el Manchester City de Pep Guardiola presenta credencials en una competició que no ha aconseguit mai. Barça, Madrid, Atlètic i Sevilla seran els quatre representants de la Lliga Espanyola a la competició.