Neymar Júnior, davanter brasiler del Paris Saint-Germain, ha presentat davant la FIFA una demanda contra el seu antic club, el Barcelona, en la qual reclama el pagament de la segona part de la prima de renovació del seu últim contracte amb l'equip blaugrana, que ascendia a un total de 26 milions d'euros.

Un portaveu de l'òrgan que regeix el futbol mundial ha confirmat avui a Efe que la demanda del futbolista "està sent investigada". A la mateixa, Neymar sol·licita el cobrament de la segona part de la prima de renovació que estava pactada amb el Barcelona.

El club blaugrana va dipositar aquesta quantitat davant de notari i va ordenar que només es lliurés el jugador si Neymar i el seu pare complien tres requisits: confirmar que es quedava en el Barcelona i que compliria els cinc anys de contracte, manifestar públicament que no havia negociat en l'últim mes amb el PSG i, finalment, abonar aquests diners només quan el mercat de fitxatges ja s'hagués tancat.

Després de la sortida del jugador al quadre parisenc, mitjançant l'abonament de la clàusula de rescissió del contracte (222 milions d'euros), el Barcelona li va reclamar "per incompliment de contracte" 8,5 milions d'euros corresponents a la primera part d'aquella prima de renovació que ja li va abonar.

Neymar va rebre "amb sorpresa" la demanda interposada pel Barcelona i va anunciar que acudiria a les instàncies competents per cobrar la segona part de la prima pactada.

"Aquesta notícia va ser rebuda amb sorpresa", ja que Neymar "va complir integralment el contracte llavors vigent amb el dipòsit integral dels valors lliurement pactats amb el FC Barcelona amb la finalitat del seu alliberament", va assenyalar aquest dimarts l'empresa familiar N&N Consultoria en un comunicat.