L'argentí Leo Messi ha tornat a ser el far del FC Barcelona i, amb dos gols, ha rearmat el seu equip per vèncer a domicili el Deportivo Alavés, que ha tingut el seu millor home a la porteria, on Fernando Pacheco ha desbaratat nombroses ocasions culers i fins i tot ha aturat un penal a l'astre blaugrana.

Dues aparicions del jugador de Rosario han estat suficients perquè el Barça s'emportés els tres punts en un xoc que ha dominat de principi a fi, encara que no ha pogut obrir el compte golejador fins a la segona part, i en què el planter vitorià no ha pogut fructificar les poques ocasions que ha tingut.

El xoc ha tingut l'anècdota del debut d'una dels últims fitxatges dels catalans, el brasiler Paulinho, que ha entrat a la pista en el minut 88 en lloc d'Andrés Iniesta, titular després de superar una lesió.

La primera ocasió del partit ha estat per al conjunt d'Ernesto Valverde en el minut tres de partit amb un cop de cap de Gerard Deulofeu a passada d'Ivan Rakitic, que ha atrapat Fernando Pacheco, després d'una llarga jugada del Barça en aconseguir superar la pressió dels locals.

Els culers s'ha apoderat de la pilota des dels minuts inicials, mentre l'Alabès ha esperat el seu rival darrere, amb els onze jugadors al seu propi camp.

Als dos minuts, en el quatre, Deulofeu ho ha tornat a intentar des de fora de l'àrea, però s'ha trobat de nou amb el porter blanc-i-blau que ha desbaratat les intencions catalanes.

El dos equips tenien clares les seves intencions i mentre el Barcelona ha estat fidel a la seva idea de pressionar i recuperar la pilota com més aviat millor, els bascos el joc en transició.

Així, en el minut 11, una bona combinació del conjunt vitorià ha deixat via lliure a Alfonso Pedraza que ha creuat la pilota dins de l'àrea perquè Rubén Sobrino l'empenyés a la xarxa.

No obstant això, l'àrbitre assistent ha encertat en aixecar el banderí i assenyalar el fora de joc del davanter local.

Malgrat tot, el guió no ha canviat i el FC Barcelona ha continuat amb el seu domini i possessió i en el minut 15, ha estat Andrés Iniesta el que ha provat Pacheco des de la corona de l'àrea, però l'arquer alabesista s'ha mostrat molt segur.

Tot i que no ha estat propietari de la possessió, el planter de l'Alabès s'ha trobat còmode defensant el seu espai i no ha deixat buits entre línies, lloc on millor es mouen els blaugrana.

En el 22, Messi ha insistit amb un remat després d'una bona deixada de Deulofeu, però els guants de Pacheco, una altra vegada, han anul·lat les possibilitats de l'equip visitant que tampoc ha perdut el seu lloc.

La millor ocasió de l'Alabès ha tingut lloc en el minut 30 quan, després d'una recuperació de pilota, Manu García ha passat una pilota en llarg a Rubén Sobrino que ha guanyat en velocitat Piqué i s'ha plantat davant de Ter Stegen, qui, amb una mitja sortida, ha allunyat des del terra la rematada del davanter local.

En el minut 37, el col·legiat no ha dubta a assenyalar penal en interpretar que el brasiler Rodrigo Ely ha agafat dins de l'àrea un rival, després de picar un falta l'equip visitant.

Pacheco ha tornat ser protagonista en endevinar el llançament de Leo Messi des dels onze metres i enviar a servei de córner el zut del futbolista argentí.

En el temps afegit, Deulofeu ha provat el porter albiazul, però no ha aconseguit batre el que ha estat el protagonista d'una primera meitat que ha acabat amb un empat a zero.

En la represa, l'Alabès ha donat el primer avís amb una internada per la banda esquerra d'Ibai Goméz en els primers compassos, que ha posat una pilota en boca de gol per a Manu García, però el capità blanc-i-blau no ha arribat a rematar malgrat la seva estirada.

En el minut 48 Leo Messi ha respost amb un xut des de fora de l'àrea que buscava l'esquadra dreta de Fernando Pacheco i que ha marxat fora per molt poc.

L'astre argentí ha estat el que s'ha encarregat d'obrir el marcador en el minut 55 quan ha recollit una pilota solo dins de l'àrea, s'ha anticipat a Tomás Pina i ha introduït la pilota a la porteria local després de copejar en Alexis.

El guió no ha canviat després del gol del líder culé ha buscat el segon a través de llargues possessions. Un remat de Jordi Alba al segon pal en el minut 63 ha estat a punt d'augmentar el compte, però l'esfèric ha sortit desviat.

En la jugada posterior ha arribat el segon del FC Barcelona, de nou obra de Leo Messi, que ha aprofitat un mal enlairament d'Alexis per afusellar Pacheco i sentenciar el partit.

Seguidament, el paraguaià Oscar Romero ha intentat retallar distàncies a pilota parada, però Ter Stegen ha estat atent per atrapar el xu del futbolista de l'Alabès.

Messi ha continuat portant el pes de l'atac culé i en el 74 ha estat a prop d'anotar el tercer gol, però el seu xut s'ha estavellat al travesser en un moment en el qual el desgast físic de l'Alabès ha començat a tenir conseqüències.

En el minut 88, Ernesto Valverde ha donat l'alternativa a Paulinho en lloc d'Andrés Iniesta, que s'ha emportat una gran ovació del públic de Mendizorroza que ha reconegut el bon partit del manxec.

En el descompte, Denis Suárez ha buscat el tercer amb un potent xut que s'ha trobat amb els punys de Fernando Pacheco que ha estat el millor jugador del Deportivo Alavés i que no ha pogut fer res en els dos gols de Leo Messi.

Fitxa tècnica

0 - Deportivo Alavés: Pacheco; Vigaray, Ely, Alexis, Pedraza; Manu García, Tomás Pina; Ibai (Burgui, min. 67), Wakaso (Enzo Zidane, min. 78), Romero; i Sobrino (Santos, min. 78) .

2 - FC Barcelona: Ter Stegen, Aleix Vidal (Alcácer, min. 56), Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Deulofeu (Denis Suárez, min. 70), Messi i Sergi Roberto.

Gols: 0-1, m.55: Messi. 0-2, m.66: Messi.

Àrbitre: Del Cerro Grande (Madrileny). Ha amonestat els locals Wakaso (min. 36) i Ely (min. 37) i els visitants Umtiti (min. 31), Sergi Roberto (min. 40) i Piqué (min. 44).

Incidències: Partit corresponent a la segona jornada de la LaLiga Santander, disputat a Mendizorroza davant de 19.356 espectadors, en el que ha estat un ple tècnic. Abans de l'inici del partit, s'ha fet un minut de silenci en memòria de les víctimes de l'atemptat de Barcelona i, com cada inici de campanya a l'estadi vitorià, dels alabesistes morts durant l'última temporada